FEJS U REGIJI

INFOGRAFIKA Facebook ima 600 mil. korisnika; EPH među najjačim brandovima u regiji

Čini se da je Facebook dostigao 600 milijuna korisnika širom svijeta, iako i dalje službeno tvrde samo da imaju više od 500 milijuna aktivnih korisnika. Socialbakers, servis koji je dosad pratio Facebookov rast putem oglašivačkih informacija po državama, tvrdi kako je Facebook ima već više od 610 milijuna korisnika, piše Netokracija .

S obzirom da bi Facebook uskoro mogao izaći na američku burzi, Mark Zuckerberg najvjerojatnije neće tako skoro otkriti točan broj korisnika.

Neovisno o tome, ekipa Netokracije odlučila je napraviti pregled broja korisnika Facebooka u regiji i usporediti ga sa svijetom. Koliko nas ima – na fejsu?

Podatke korištene u infografici temeljeni su na Facebookovim službenim stranicama dostupnim oglašivačima. Uz njih, za popis najpopularnijih fan stranica su Nikola Krajačić i Ivan Brezak Brkan koristili podatke SocialBakersa i Društvenih medija. Samu infografiku je prekrasno ilustrirao naš.

Dan Rose, Facebookov potpredsjednik poslovnog razvoja, u utorak je na DLD konferenciji tijekom intervjua rekao kako Facebook već ima preko 600 milijuna korisnika.

Facebook najvjerojatnije čeka da se broj korisnika stabilizira kako bi potvrdio brojku. Neovisno o tome koliko zaista u ovom trenutku ima Facebook korisnika u svijetu, postoci i brojevi korisnika po državama su službeni, zaključuje Netokracija .

Broje govore i kako je Europapress Holding među najjačim brendovima na Facebooku. Naime, Jutarnji list te OK je OK! nalaze se među prvih pet brendova na Faceu prema broju korisnika. Ukoliko se korisnici zbroje, Jutarnji s 154,246 fanova te OK je OK! s 274,925, dva najjača predstavnika EPH na Facebooku imaju 429,171 fanova što EPH čini najjačim nakladničkim hrvatskim brandom na toj društvenom mreži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:01