UGROŽENA SIGURNOST

HAKER 'PROVALIO' U PLAYSTATION 4 Pronašao način za instalaciju vlastitog sistema i neautoriziranih aplikacija, jesu li piratske igre sljedeće?

 Getty images

Haker koji se na Twitteru zove CTurt tvrdi da je uspio 'provaliti' u do sada poprilično siguran Playstation 4 te da njegov pothvat znači da bi se u teoriji na Sonyjevoj najnovijoj konzoli sada mogle igrati piratske igre, prenosi The Hacker News .

Provala koju je CTurt osmislio dozvoljava 'bacanje sistemskog RAM-a u smeće' i instalaciju posebnog firmwarea, odnosno softwarea koje je namjenjeno da bude trajno, a programirano je u memoriju koja se samo čita (ROM).

Kada se posebnim firmwareom zamijeni onaj koji dolazi sa sustavom, postoji mogućnost instalacije aplikacija koje Sony ne autorizira, odnosno, postoji mogućnost igranja piratskih igara.

Naravno, postoje još neki sigurnosni protokoli koje treba zaobići, no ovo su svakako velike vijesti za konzolu koja je do sada živjela bez mogućnosti igranja piratskih igara.

CTurt na svojem je Twitter profilu objavio da trenutna 'provala' radi samo na konzolama s firmware verzijom 1.76, no dodao je da naočigled postoje mogućnosti da će raditi i s novijim verzijama.

















Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:36