GOOGLE MAPS 3D

Google predstavio 3D mape koje će omogućiti najdetaljnije pregledavanje gradova dosad

Google 3D maps omogućit će nam pregledavanje gradova u punom 3D-u, uključujući terene i uređenje okoliša oko zgrada s mogućnošću zumiranja, okretanja i letenja iznad zgrada

Nakon što je Apple najavio predstavljanje vlastitih 3D mapa koje bi trebale zamijeniti Googleove, te postati sastavni dio novog operativnog sustava iOS 6, nije trebalo trebalo dugo čekati na odgovor iz Googela.

Na konferenciji u San Franciscu Google je predstavio Maps 3D, novu uslugu s kojom planiraju konkurirati Appleu.

Google Maps 3D omogućava pregledavanje gradova u punom 3D-u, uključujući terene i uređenje okoliša oko zgrada s mogućnošću zumiranja, okretanja i letenja iznad zgrada.

Podaci za 3D modele okoline i gradova generiraju se iz fotografija visoke rezolucije koje prikupljaju zrakoplovi koji detaljno snimaju okoliš fotografirajući u dva smjera, direktno prema dolje i pod kutom od 45 stupnjeva, na temelju kojih se u kombinaciji sa satelitskim snimkama generiraju fotografije.

Kako se prezentacija odvijala u San Franciscu, Google je prezentirao trodimenzionalnu šetnju San Franciscom.

Na pitanje koliko će gradova biti moguće pregledavati u ovakvom obliku kada se pojavi finalna verzija nisu dali odgovor, no potvrdili su da će usluga biti dostupna za Android i iOS uređaje, a lansiranje se očekuje krajem godine.

Za snimanje ulica poslužili su se automobilima i ljudima koji su opremljeni posebnim kamerama kako bi mogli uhvatiti i najsitnije detalje.

Najavljena je i nova aplikacija za Android uređaje koja će omogućiti spremanje karata na mobitel, što omogućava normalno korištenje i na mjestima koja su slabo pokrivena signalom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:56