PLANIRAJU KONKURIRATI MICROSOFTU

Google kupio Quickoffice, tvrtku poznatu po mobilnoj aplikaciji za pregledavanje i uređivanje dokumenata

Aplikacija Quickoffice stekla je veliku popularnost zbog jednostavnog korištenja, a dostupna je na gotovo svim mobilnim platformama

Po uzoru na Facebook i Google se ovih dana bacio u akviziciju manjih tvrtki.

Od vlasnika najpopularnije internetske tražilice stigla je obavijest da su postali vlasnici softverske kuće Quickoffice.

Aplikacija Quickoffice je dobro poznata svim korisnicima smartphonea, a služi za pregledavanje i uređivanje dokumenata na mobilnim uređajima.

Kupovinom tvrtke koja je specijalizirana za izradu uredskog softvera Google planira konkurirati Microsoftu i ostalim proizvođačima koji nude slične proizvode.

Iskustvo i znanje tvoraca popularne aplikacije zasigurno će im dobro doći i u daljnjem razvoju Chrome OS-a, s kojim ciljanju upravo na korisnike koji računalo koriste pretežno za surfanje te pregledavanje i pisanje dokumenata.

"Na izradi Quickofficea je uloženo mnogo truda da ga učinimo što jednostavnijim za korištenje, a s druge strane sposobnim za pregled, uređivanje, sinkronizaciju i razmjenu dokumenata bilo gdje i bilo kad. Drago nam je da su korisnici to znali prepoznati. Došlo je vrijeme da započnemo novo poglavlje s Googleom", rekao je suosnivač tvrke Alan Masarek.

Warren Alan, Googleov inženjer je izjavio: "Quickoffice je lider u izradi rješenja za uredski softver. Njihovo znanje i iskustvo u pomoći će nam daljnjem u razvoju Google Appsa."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:49