HVALE VRIJEDAN POTEZ

FOTO: PROJEKT 'CROATIAN MAKERS' Poduzetnik i investitor Nenad Bakić donirao 400 robota hrvatskim školama, pokreće se robotička liga

 Nenad Bakić / Facebook

ZAGREB - Jedna od kutija s robotima na slici u ovom tekstu okrenuta je pogrešno. Koliko vam je vremena potrebno da ju pronađete?





-- Croatian Makers liga kreće, 400 robota je osigurano za škole i druge organizacije koje rade s mladima.Zadatak za vas: nađite pogrešno postavljenog robota na ovoj slici (a da nije ovaj u prvom planu)!

Posted by Nenad Bakic on Wednesday, February 17, 2016




Ta kutija, kao i još 399 drugih uskoro će ‘pronaći’ svoj put do hrvatskih škola i centara, u kojima će hrvatski učenici sudjelovati u ‘Croatian makers ligi’ - natjecanju u kojem će programirati robote i ocjenjivati koliko se dobro snalaze u rješavanju problema poput praćenja crte, pronalaženju izgubljenog prijatelja ili izbjegavanju prepreka.

Radi se o dijelu projekta ‘Croatian makers’, koji je pokrenuo poznati hrvatski investitor i poduzetnik Nenad Bakić, a koji sad već ulazi u svoju treću godinu.

Projektom upravlja neprofitna organizacija Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), čija je misija sadržana u njegovom imenu. IRIM vidi robotiku i automatiku kao glavnu platformu za ulazak mladih u svijet programiranja, kao i u STEM (znanost, tehnologija, inžinjerstvo i matematika) zanimanja općenito, koja su slabo pokrivena u hrvatskom školstvu.

Škole i centremogu prijaviti punoljetne osobe uključene u institucionalnu edukaciju mladih, a prijava je moguća putem ove poveznice .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:09