PROIZVODIT ĆE GA HTC

Facebook na tržište izbacuje svoj pametni telefon: Kodno ime mu je 'Buffy', a na tržište bi trebao stići za 12 do 18 mjeseci?

 Zoran Kusalo / CROPIX / CROPIX
Mobitel bi trebao pogoniti operativni sustav Android, kojeg će Facebook posebno modificirati i u njega integrirati svoje servise, kao i podršku za HTML5 kao platforme za aplikacije

Nakon godina razmišljanja kako najbolje ući na tržište mobilnih uređaja, Facebook se odlučio na suradnju s tajvanskim proizvođačem mobitela HTC-om koji bi trebao proizvoditi pametni telefon s društvenom mrežom integriranom u samu srž njegova postojanja.

Kodnog naziva "Buffy", po istoimenom liku iz poznate TV-serije, mobitel bi trebao pogoniti operativni sustav Android, kojeg će Facebook posebno modificirati i u njega integrirati svoje servise, kao i podršku za HTML5 kao platforme za aplikacije, javlja stranica AllThingsD .

Prema izvorima bliskima projektu, Facebook je HTC kao proizvođača odabrao tek nedavno, a u užem krugu proizvođača nalazio se i korejski Samsung.

Sama činjenica da je Facebook proizvođača odabrao tek nedavno govori da je cijeli projekt još daleko od završnog proizvoda na tržištu. Pretpostavlja se da bi Facebookov mobitel u trgovine trebao stići za otprilike 12 do 18 mjeseci.

Iako su i Facebook i HTC odbili komentirati medijske natpise, glasnogovornik Facebooka za AllThingsD komentirao je: "Naša mobilna strategija je jednostavna - smatramo da je svaki mobilni uređaj bolji ako je "duboko socijalan". Surađujemo s operaterima, proizvođačima mobitela, programerima operativnih sustava i razvojnim programerima za aplikacije s ciljem što kvalitetnijeg socijalnog iskustva za ljude širom svijeta."

AllThingsD napominju da je mobilno tržište iznimno važno za budućnost Facebooka, te da će razvoj vlastitog pametnog telefona možda biti ključno za kompaniju.

S obzirom da Facebook ima oko 400 milijuna mobilnih korisnika, jasna je potencijalna baza kupaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:17