POSTOJE ALTERNATIVE

DRUŠTVENA MREŽA U PROBLEMIMA NA ANDROID PLATFORMI Uklanjanjem Facebookove aplikacije s mobitel produžuje trajanje baterije za 20 posto

 Deirdre Rusk/iStock

Facebook nema najbolju povijest kada se radi o njegovoj aplikaciji na Android platformi. Korisnici su se duže vrijeme žalili na rad aplikacije te na količinu baterije koju troši taj rad, prenosi The Guardian. Prošle je godine Facebookov direktor za proizvode Chris Cox naredio djelatnicima njegovog tima da pređu s iPhonea na Android sve dok ne riješe problem.

No problemi su ostali, a nedavno je veći broj korisnika deinstalirao aplikaciju pritom otkrivši da nešto zanimljivo o radu aplikacije. Nakon što je bloger Russell Holly deinstalirao aplikaciju i otkrio da mu mobitel radi brže i bolje, korisnik Reddita ' pbrandes_eth' proveo je testiranja kako bi utvrdio kako točno aplikacije djeluje na njegov LG G4 mobitel.

Otkriveno je da druge aplikacije i mobitel u cjelini radi 15 posto brže kada su aplikacije Facebook i Facebook Messenger deinstalirane. Daljnje je testiranje provedeno na 15 drugih aplikacija, a drugi korisnici su proveli istraživanja na svojim mobitelima sa sličnim rezultatima.

Novinar Guardiana Samuel Gibbs potom je istražio mogućnost pristupanja Facebooku uz zadržavanje željenih performansi mobitela, odnosno bez drastičnog gubitka na trajanju baterije. Gibbs je Messenger aplikaciju ostavio instaliranom, no zamijenio je Facebookovu službenu aplikaciju za aplikaciju Metal, koja sliži kao omotač za Facebookovu mobilnu stranicu. Tijekom tjedna njegov je mobitel Huawei Nexus 6P imao 20 posto više baterije.

No, Gibbs je putem Metala koristio iste obavijesti i iste funkcije kao što je prije toga radio putem Facebookove aplikacije. Što se promijenilo?

Facebookova je aplikacija čak i kada nije bila direktno u upotrebi evidentno nepotrebno trošila puno snage. Kada je prešao na Metal, odnosno kada je Facebookova aplikacija deinstalirana, drugi su Andrioidovi servisi prikazivali manju potrošnju nego za vrijeme prisutnosti Facebookove aplikacije. Gibbs je tako konstatirao da Facebookova aplikacija ipak troši bateriju na jedan sveobuhvatan način koji se ne vidi na prikazima potrošnje.

'Umjesto Facebooka, možete koristiti Metal poput mene, a i upotreba kroz Chromeov preglednik na Androidu nije loša opcija', zaključio je Gibbs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:35