'SVI SU GORE'

Probijanje čarobne granice: Facebook bi već ovog kolovoza mogao imati milijardu korisnika

Milijardu korisnika moglo bi biti probijeno i ranije ukoliko Kina, i druge slične represivne zemlje, otvore svoja vrata Facebooku

Ukoliko nastavi s trenutačnim rastom broj korisnika na Facebooku već bi u kolovozu ove godine mogao doći do čarobne brojke od milijardu. Iako je u većini zemalja koje su prve prihvatile Facebook, poput SAD-a i Velike Britanije, rast usporen, druge velike zemlje poput Indije i Brazila i dalje značajno pridonose njegovom razvoju, priopćila je iCrossing , britanska digitalna marketinška agencija specijalizirana za pretraživanje, društvene i kreativne medije.

Milijardu korisnika moglo bi biti probijeno i ranije ukoliko Kina, i druge slične represivne zemlje, otvore svoja vrata Facebooku.

Najpopularnija društvena mreža vrlo snažan eksponencijalan rast bilježi od 2006 do sredine 2008. Međutim, od tada njegov je rast više linearan.

Ukoliko ste pomislili da nije moguće da Facebook ima čak 800 milijuna korisnika te da je vjerojatno riječ o samo otvorenim, no ne i aktivnim profilima, ostat ćete zapanjeni. Naime, iCrossing je u istraživanje uključio strogo račune na koje se netko logirao u proteklih 30 dana .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:18