POPUT GADNOG PREKIDA

TINDER POTPUNO PODIVLJAO NA TWITERU Vlasnici popularne aplikacije za brze spojeve loše se nose s kritikama

 Colourbox

Mobilna aplikacija Tinder jučer je doživjela živčani slom na Twitteru tijekom kojeg su lančano objavljivali tweetove kojima su željeli odgovoriti novinarki koja ih je kritizirala u članku u časopisu Vanity Fair, prenosi The Independent.

Novinarska Nancy Jo Sales napisala je članak u kojem je polemizirala da je Tinder, aplikacija za upoznavanje koju mnogi korisnici koriste kako bi se upustili u neobavezni seks, uzrokovao 'apokalipsu' spojeva te da šteti vezama. Želeći odgovoriti na polemiku, Tinderov Twitter račun otvorio je paljbu, prozvavši novinarku koja je napisala članak, ali i njezinu tezu da je Tinder aplikacija za usputni seks.

Tinderov Twitter račun inače rijetko objavljuje išta osim zanimljivih internetskih dosjetki (popularnih 'memeova'), no nakon objave članka počeli su s višesatnim obračunom s novinarkom i podacima tijekom kojeg su ispravljali činjenične pogreške u članku da bi zaključili s vrlo strastvenom obranom doprinosa koji je Tinder dao kulturi spojeva i izlazaka.









Aplikacija je tvrdnju u članku da je više od 30 posto korisnika Tindera u braku opovrgnula, kazavši da 'ako ste zainteresirani za činjeničnu diskusiju, ovdje smo'. Sam tweet je bio usmjeren na autoricu članka Nancy Jo Sales. Međutim, nakon inicijalnog opovrgavanja, Tinderova Twitter tirada pretvorila se u drsku seriju izjava kojom su htjeli diskreditirati širi spektar tema pokrivenih u članku.









Sales je u članku kritizirala 'Tinder generaciju' za koju ona tvrdi da je to 'grupa ljudi koji traže instantn zadovoljstvo i 'brijanje''. Tinder je na to odgovorio da je 'Tinder generacija stvarna' i ne onakva kakvom je prikazana u članku. Tinder je aplikaciji pokušao dati na društvenoj važnosti navodeći primjere korisnika iz Kine i Sjeverne Koreje koji su koristili aplikaciju te su referencirali priču o pakistanskoj novinarki lezbijki koja je putem aplikacije zaobilazila zabranu istospolnih veza u svojoj državi.

Kada je sve bilo gotovo, Tinder je objavio 31 tweet, a na kraju im je novinarka odgovorila pitanjem u kojim je htjela otkriti zahtjeva li Tinder da novinari traže dopuštenje prije nego što napišu članak o njima te je zaključila izmjenu ovom objavom.







Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:41