NADOGRADITE PREGLEDNIK

Australska stranica specijalizirana za online kupovinu naplaćuje naknadu korisnicima Internet Explorera 7 zbog korištenja starog preglednika

Izvršni direktor Ruslan Kogan komentirao je odluku riječima: "Želimo nadoknaditi vrijeme i troškove koji su bili potrebni za razvoj stranice da bi se ispravno prikazivala na ovom prastarom pregledniku"

Australska stranica specijalizirana za online kupovinu, kogan.com , odlučila je na zanimljiv način prisiliti korisnike da nadograde stari Internet Explorer 7 na noviju verziju.

Za svaku kupovinu koju je kupac obavio preko ovog preglednika odlučili su naplatiti dodatnu naknadu.

Izvršni direktor Ruslan Kogan komentirao je odluku za BBC riječima: "Želimo nadoknaditi vrijeme i troškove koji su bili potrebni za razvoj stranice da bi se ispravno prikazivala na ovom prastarom pregledniku".

Naknada za korištenje IE7 iznosi 6,8 posto na ukupnu vrijednost kupljenog predmeta, a povećava se 0,1 posto za svaki mjesec od lansiranja preglednika.

R. Kogan objašnjava da su do ideje za dodatnu naplatu došli prilikom redizajna stranice jer je utrošeno vrijeme i uložena količina truda za ispravno prikazivanje sadržaja na njemu jednaka vremenu izrade za Chrome, Safari i Firefox zajedno.

Dodaje da vjerojatno nitko neće platiti troškove jer samo 3 posto kupaca koristi ovaj preglednik, te da je primarni cilj potaknuti ih da nadograde Internet Explorer na noviju verziju ili neki drugi preglednik.

Kogan je rekao da su kupci pozitivno reagirali, te je kompanija dobila pohvale za ovaj potez.

Internet Explorer 7 lansiran je davne 2006. godine, a od tada je Microsoft izdao dvije velike nadogradnje preglednika .

Izlaskom novih Windowsa 8, očekuje se nova verzija koja će nositi oznaku 10.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:40