KRAJ IŠČEKIVANJA

Apple predstavio brži i snažniji iPhone. Novim uređajem može se upravljati glasom!

 AFP

>>>NOVO<<< Završila je prezentacija u sjedištu Applea.

Nova verzija iPhonea moći će se naručiti od ovog petka, 7. listopada, a u slobodnu prodaju stiže 14. listopada. iPhone će se moći kupiti u SAD-u, Kanadi, Australiji, Velikoj Britanji, Francuskoj, Njemačkoj i Japanu. Od 28. listopada bit će dostupan u još 22 države, a do kraja godine u novih 70 zemalja svijeta.

Poznate su i cijene: iPhone kapaciteta 16GB - 199 dolara, 32GB - 299 dolara, 64GB - 399 dolara.

Opcija glasovnog upravljanja definitivno će oduševiti korisnike iPhonea. U Appleu su ovu mogućnost nazvali Siri. Cook je upitao uređaj kakvo će biti vrijeme, iPhone mu je izbacio odgovor. Također, tražio je upute za vožnju do Hoover Towera, iPhone je izbacio mapu s putokazima.

Phil Shiller predstavio je kameru na novom iPhoneu. Imat će bolji senzor rezolucije 8 MP, 1080p HD video te stabilizaciju slike i uklanjanje šumova.

Novi Appleov uređaj imat će veću kvalitetu poziva i brzinu surfanja (do 14,4 Mbps) zahvaljujući dvjema antenama kojima se koristi.

iPhone 4S radit će s A5 procesorom, a grafika će biti do sedam puta brža.

Predstavljen je i demo popularne igrice Infinity Blade II koja će biti dostupna od 1. prosinca.

Find my Friends opcija je pomoću koje ćemo moći saznati lokaciju svojih prijatelja.

iOS stiže 12. listopada!

Funkcije kamere dignute su na viši nivo. Moći će se pokrenuti sa zaključanog zaslona. Snimljene će se fotografije moći uređivati na telefonu.

Više od 18 milijardi aplikacija 'skinuto' je iz App Storea.

Na pozornici se pojavio Tim Cook koji je u uvodnim minutama pričao o Appleovom udjelu na tržištu računala. Također, spomenuo je kako je do sada prodano više od 16 milijardi pjesama putem iTunesa.

AFP



Live broadcast by Ustream

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:39