NOVI TREND

SVE POPULARNIJA VJENČANJA NA STARU GODINU Martina & Marko, Anja & Tomislav: Mi večeras slavimo duplo. Čekamo Novu i ženimo se!

 Jutarnji List

Mladi zagrebački par Martina Dabić (26) i Marko Raos (30) svoju će veliku svadbenu feštu upriličiti na Silvestrovo, a to će ujedno biti i njihov oproštajni party. Samo dva dana nakon svadbe putuju u Njemačku gdje će započeti potpuno novi, zajednički život. Marko, koji je inženjer strojarstva, već dvije godine radi u njemačkom Wihlu, a tamo će mu se pridružiti i njegova, za sada još uvijek djevojka Martina, inače magistrica novinarstva.

'Silvestrovo nam se činilo kao odlična ideja, s obzirom na to da možemo to učiniti na neklasično tradicionalan način, nego kao veliki tulum, a željeli smo da ovo bude i goodbye party koji ćemo napraviti s dragim nam osobama', priča Martina.

Salu, fotografkinju i bend ovaj mladi par bukirao je još proljetos jer su čuli da da su vjenčanja na Staru godinu u trendu.

Subotnja tarifa

'Nismo puno razmišljali da ne propustimo priliku', priča Martina Dabić.

Iako će se vjenčati u četvrtak, što nije uobičajen dan za svadbe, cijena svadbenog aranžmana im je ispala malo veća od prosjeka, jer ni to nije običan četvrtak.

'Za dobar tulum nismo htjeli štedjeti, ipak je to naša velika oproštajna zabava', navodi Martina čiji su gosti, kaže, oduševljeni što se vjenčanje održava na Staru godinu. 'Uvijek svi misle kamo će ići, a mi smo im ovako skratili muke. Bit će svečano i ludo, baš kao novogodišnji party', priča Martina uoči svoje velike fešte. Dodaje kako je jedina manjkavost održavanja vjenčanja na radni dan ta što im se neće moći pridružiti rodbina iz daleke Kanade.

I zaista, čini se da su vjenčanja na Staru godinu sve popularnija. A taj trend se sviđa i mladencima i gostima. U sesvetskom hotelu Phoenix svoje vjenčanje će proslaviti i Anja Kerkez (27) i Tomislav Kukor (37).

Jutarnji List

(Anja Kerkez i Tomislav Kukor)

'Nekako nam se činilo da je proslava Nove godine zadnjih godina izgubila smisao i da tu proslavu uvijek nešto zezne: financije, posao, obitelj ili neke druge obaveze. Pa smo svoju zamislili kao naše slavlje, ali i doček Nove godine za našu obitelj i prijatelje. Isprva smo mislili da neće svi biti oduševljeni našom idejom jer su možda već nešto isplanirali za doček, ali svi gosti bili su jako sretni, čak i starije generacije koje vole klasiku', priča nam Anja.

A pripremaju li kakav poseban program u ponoć?

'S našim DJ-em i salom smo dogovorili da u ponoć ne bude, kao što je uobičajeno, torta, već da nju malo pomaknemo, a da u ponoć imamo odbrojavanje, šampanjac i valcer. Pripremili smo i koreografiju s prskalicama... Bit će super', otkrivaju nam Anja i Tomislav. I oni kažu da su cijene na Silvestrovo sada već jednake kao i subotama. Petkom cijene jesu nešto niže, ali svadba na Silvestrovo naplaćuje se po 'subotnjoj tarifi'.

Konfeti i valcer

Potvrdili su nam to i u Studio FM-u i zagrebačkom restoranu Spoon. Sve je više interesa za svadbu u novogodišnjoj noći, pa se fotograf, muzika i sala treba rezervirati gotovo godinu dana unaprijed.

'Mladenci obično vole obilježiti dolazak Nove godine, pa dvadesetak minuta prije ponoći promijenim repertoar i počnem puštati prigodnu muziku. No, ta svadba ne izlazi puno iz standardnih, tradicionalnih procedura', priča nam poznati svadbeni DJ, Damir Vuković Žuti.

U zagrebačkom restoranu Spoon također se priprema svadbena svečanost. Dražen Tatović kaže da kod njih već sada rezerviraju za sljedeću godinu.

'Čini mi se da se to svima sviđa. Gosti znaju da će se dobro provesti jer slave s poznatim društvom, s dragim ljudima. Bude tu i šešira, puno konfeta, šampanjac je obavezan za sve u ponoć', kaže Tatović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 07:24