CESAR PRETJERAO

ŠAPTAČ PSIMA KORISTIO ŽIVE SVINJE KAO DIO OBUKE ZA PSE Zvijezda dokumentarca pod istragom nakon što je jedna svinja ostala bez uha

DAYTONA BEACH, FL - FEBRUARY 17: Cesar Millan, dog behavior specialist, poses in the Driver/Owner Lot at Daytona International Speedway on February 17, 2012 in Daytona Beach, Florida. (Photo by Tom Pennington/Getty Images for NASCAR)
 Tom Pennington/Getty Images / 2012 Getty Images

'Šaptač psima' Cesar Milan pod istragom je zbog moguće okrutnosti prema životinjama. Riječ je o incidentu koji se dogodio tijekom snimanja njegove emisije 'Cesar 911', prenosi NBC.

Istražitelji Centra za zaštitu životinja Los Angelesa posjetili su njegov psihološki centar za pse, no Milana ondje nije bilo. Član obitelji rekao je da je trenutno na putu izvan grada.

Istraga je pokrenuta nakon niza prigovora upućenih vlastima nakon prikazane sporne epizode u kojoj je Milan koristio živu svinju kao dio obuke psa koji je prethodno napao dvije mini svinjice.

U isječku pas odgriza prasetu dio uha prije nego ga je itko uspio u tome spriječiti.

Kako kažu iz Centra za zaštitu životinja, izdana je obavijest da se Milan mora javiti istražiteljima u roku od 24 sata.

Incident je izazvao ljutnju brojnih aktivista za zaštitu životinja koji su na društvenim mrežama pokrenuli peticiju kojom se traži zabrana emitiranja sporne TV serije.

Milan je samouki trener pasa čije su knjige o odgoju pasa bestselleri New York Timesa, a nast5avljaju se na njegovu televizijsku emisiju.

Predstavnik National Geographica, kanala na kojem se show prikazuje, izdao je sljedeće priopćenje:

'Cesar Milan posvetio je život pomaganju psima i pokazujući kako se i najtvrdoglaviji pas može rehabilitirati. U posljednjoj epizodi serije 'Ceasr 911', Cesar radi s agresivnim mješancem francuskog buldoga i terijera imena Simon, koji je već prije znao napadati druge životinje, uključujući male kućne svinjice svog vlasnika. Kratki isječak prikazuje Simona kako naganja svinju i grize ju za uho. Isječak je izazvao zabrinutost nekih gledatelja koji nisu u potpunosti shvatili čitav kontekst.'

'U epizodu smo naknadno ubacili neke snimljene dijelove koji su nedostajali kako bi gledatelji u potpunosti shvatili sve okolnosti ovog događaja. Cesar je u svojem centru za pse osigurao kontrolirane uvjete u kojima radi s nekim od najtežih slučajeva agresivnih pasa. Važno je napomenuti da je Ceaser uvijek dobro procjenjivao je li sigurno nekog psa pustiti s uzice. Prase koje je ozlijeđeno dobro se oporavlja i neće imati nikakve trajne posljedice.'

Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 13:19