BIZARNI SLUČAJ

ROČIŠTE OPTUŽENOM MEDI Sud: Platite 25 tisuća kuna za mjerenje laveža

 Goran Šebelić/CROPIX

Čak 25 tisuća kuna morat će platiti vlasnik psa Mede iz istarskog Peroja da bi se utvrdilo koliko glasno laje njegov pas. Odlučeno je to na jučerašnjem ročištu na sudu u Puli, gdje je određeno da će mjerenje obaviti jedna tvrtka iz Zagreba.

Antun Šimunović, Medin vlasnik, kaže kako se nadao da će se naći neki jeftiniji ponuditelj jer ne zna kako skupiti potrebni novac.

Mjerenje traje 7 dana

- Kad sam u svibnju morao platiti tri tisuće kuna za buduće vještačenje buke, bio je problem, ali sam se nekako snašao. Kako da sada skupim još 22 tisuće? Odvjetnik je rekao da će još provjeriti postoji li netko jeftiniji, a ako ne, moram u roku od 30 dana skupiti novac i uplatiti ga na račun tvrtke, a oni će odmah doći na izmjeru. Ne znam što da radim i molim sve Medine ljubitelje koji mogu da nam pomognu da skupimo taj novac - kaže očajni Šimunović.

Tvrtka iz Zagreba postavit će uređaje u njegovo dvorište, a oni će sedam dana mjeriti koliko često Medo laje i koliko je glasan zvuk koji proizvodi. Ti podaci nakon toga će se naći na stolu sutkinje, koja će odlučiti o daljnjim koracima.

Na jučerašnjem ročištu je, osim toga, sudska vještakinja utvrdila kako smatra da Medino lajanje nije uzrok lošeg oporavka susjede Veselke Vukotić. Utvrdila je kako je ona otprije bila lošeg zdravlja, što utječe na oporavak od moždanog udara, ali da za to nije nužno odgovoran Medo. Ipak, konačnu procjenu donijet će nakon što se točno utvrdi koliko decibela doseže jedan “vuf” optuženog psa.

Jedinstven slučaj

Ova nevjerojatna pseća priča sa sudskim epilogom traje već dulje od godinu dana, a zasad je jedinstven slučaj u praksi domaćih sudova. Pred sutkinjom su već iskaze iznijeli svjedoci iz sela Peroj, odnosno svoju verziju priče o glasnoći lajanja Šimunovićeva ljubimca. Dok se ljudi bave sudom, optuženik je bez komentara. U skladu sa sudskom odlukom, noći provodi u kući, a tijekom dana je u dvorištu. Vlasnik kaže kako je postao vrlo depresivan jer misli da ga se zatvaranjem u kuću zbog nečega kažnjava. Otkako je proces počeo, Medo nije ni zalajao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:45