AZIJSKA ZNAMENITOST

VIDEO: MISTERIOZNI OTOK NA KOJI NE MOŽETE DOĆI Gigantske zmije i more čuvaju ga od zlih duhova i - posjetitelja

 Wiki

Jedna od najpoznatijih turističkih znamenitosti Balija, Pura Tanah Lot, jedan je od sedam hramova podignutih prije stotina godina kako bi stanovnike toga indonezijskog otoka i samo obalu štitili od zlih duhova.

Hram se nalazi na otoku Tanah Lot, a informacije o njegovom podrijetlu izgubljene su već desetljećima. Prema legendi izgradio ga je jedan čovjek u 16. stoljeću. Sam graditelj također je predmet brojnih mitova i legendi. Slavni je hram izgrađen zajedno s još šest morskih hramova duž obale Balija kako bi se odala počast duhovima poznatim kao Čuvari mora, piše pixelizam.com .

Turiste hramovi privlače i zbog prirodnog fenomena. Naime, morske struje i erozija su stvorili brojne špilje u podnožju stijene Tanah Lot koje su već odavno naselile morske zmije za koje lokalni stanovnici vjeruju da su čuvari hrama, zajedno sa gigantskom zmijom ‘iz noćnih mora’.

Do stijene se tijekom oseke može pristupiti pješke, no ako niste lokalni stanovnik Balija u sam hram ne možete ući, strogo je zabranjeno. Međutim, turiste to sprječava da se ljepoti hrama dive iz daljine. Čak i brojne zmije koje okružuju otok ne predstavljaju problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:18