TRENDOVI

U svijetu sve popularniji hoteli za žene

Luksuzni hoteli nude svojim klijenticama lijepo zapakirane kreme, glossy magazine, rasvjetu za šminkanje, velike kade i bogate spa tretmane

Luksuzni hoteli diljem svijeta počeli su izlaziti ususret ženama i njhovim posebnim zahtjevima, te je sve više hotela s katovima rezerviranih samo za žene, a u većim svjetskim gradovima i hotela u koje isključivo može ući samo “slabiji” spol.

Žene koje putuju same željele su se osjećati sigurnije, ali je istina i to da žele stvari koje muškarcima uopće ne padaju na pamet. Poput pegle za kosu ili ženskih šarenih časopisa. Tako su, primjerice, gošće hotela Premier na Times Squareu u New Yorku željele bolju rasvjetu za šminkanje i jelovnik koji bi bio zdraviji i dijetalniji. Prema riječima glavnog menadžera Patricka Davidsona, jednostavno nisu željele nositi sve “toliko potrebne” sitnice sa sobom.

Sada u tom hotelu na katu za žene imaju uređaje za kovrčanje i peglanje kose, soli za kupanje, setove za manikuru, losione za tijelo, razne kreme, prostirke za jogu i ženske časopise poput Cosmopolitana. Naravno, sve to bez dodatnih troškova. Kada je u kupaonicama tih hotela veća nego u ostalima, a postoji i stolić za šminkanje kako bi žene mogle sjediti dok se uljepšavaju. Bliski istok dobio je svoj prvi hotel samo za žene u Riyadu, gdje u Luthan Hotelu pripadnice ljepšeg spola mogu birati među čak 150 spa tretmana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 00:11