NA DLANU

PROŠEĆITE EIFFELOVIM TORNJEM UZ JEDNOSTAVNI KLIK MIŠA Virtualna šetnja najpoznatijim pariškim korisnikom

Children play in a fountain while people enjoy the sun in front of the Eiffel Tower on July 7, 2013 in Paris. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
 AFP
Posjetiteljima ovih internetskih stranica bit će dostupan i panoramski pogled s tornja te virtualni posjet građevini uz pomoć Googleova StreetViewa.

PARIZ - Eiffelov toranj i Google France u utorak su korisnicima ponudili tri dosad "neobjavljene" digitalne izložbe čiji je cilj omogućiti im virtualnu šetnju najpoznatijim pariškim spomenikom i vidjeti ga u svom njegovom sjaju - jednostavnim klikom na željenu web-stranicu.

Pedesetak slika, planova grada, gravura i fotografija Eiffelova tornja odnedavno je dostupno širokoj publici iz cijeloga svijeta putem internetskih stranica.

"Korisnicima, među ostalim, nudimo niz fotografija izrađenih u visokoj rezoluciji koje će ispuniti cijeli ekran. Projekt je nastao suradnjom Googleova francuskog tima i Udruge za proučavanje Eiffelova tornja. Korisnici će moći uživati u fotografijama i starim filmovima o nastanku tornja, njegovoj izgradnji, ali i u filmovima o njegovu svečanom otvaranju te prvim posjetiteljima", stoji u zajedničkom priopćenju.

Kuriozum je i dosad neobjavljena audio snimka glasa graditelja Gustavea Eiffela, koja će korisnicima omogućiti da "u potpunoti urone u čarobni svijet Eiffelova tornja".

Posjetiteljima ovih internetskih stranica bit će dostupan i panoramski pogled s tornja te virtualni posjet građevini uz pomoć Googleova StreetViewa.

Više pogledajte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:41