EKSTREMNI HOTELI

FOTO: NAJVIŠI, NAJVEĆI, NAJSKUPLJI... Razgledajte najneobičnije hotele na svijetu koji su postali velika turistička atrakcija

 www.naturavive.com

Najviši, najveći, najskuplji ili pak najomiljeniji djeci, ovi su hoteli zbog svojih posebnosti postali istinske turističke atrakcije

Nema klime, televizora, frižidera, ni tuš-kabine. Umjesto toga nudi jedinstven pogled, nezaboravno iskustvo i avanturu života. Radi se o Natura Vive Skylodge hotelu u Svetoj dolini blizu peruanskoga grada Couscoa koji je smješten na visini od 120 metara, prikačen sajlama na liticu stijene. Gostima se nudi noćenje u jednoj od tri staklene kabine veličine 7,5 puta 2,5 metara s pogledom na dolinu, a svaka je opremljena s dva kreveta, stolom i kupaonicom sa suhim ekološkim WC-om i umivaonikom.





Our stay in Natura Vive's incredible #Skylodge definitely ranks as one of the "edgiest" things we've ever done. Via...

Posted by ContemporaryNomad on Friday, 24 October 2014




Hotel nije za sve, no da biste u njemu odspavali, ne morate biti ekstremni alpinist. Naime, do njega možete doći i tzv. Ziplineom, odnosno u penjačkom pojasu po čeličnoj žici pritom se spuštajući do platforme brzinom do 40 kilometara na sat. Noćenje u hotelu košta 300 dolara.





Tell us this isn't the most awesome hotel door ever. You only unhook from the safety line once you are halfway into...

Posted by ContemporaryNomad on Sunday, 26 October 2014




Pepeljugina soba Radi se o samo jednom u nizu hotela s alternativnom ponudom koji posljednjih nekoliko godina postaju sve veća turistička atrakcija, a na nekim mjestima čak uspijevaju zasjeniti i najpoznatije atrakcije.

Najbolji primjer je Pepeljugin dvorac u Disneyjevu Magičnom carstvu koje se nalazi u sklopu Disneyworlda na Floridi. Cijena noćenja u dvorcu je besplatna, no nije dostupna bilo kome jer rezervacije smještaja nisu moguće. Jednom dnevno među posjetiteljima se nasumično odaberu gosti te im se ponudi mogućnost da iste večeri odspavaju u hotelu, odnosno u jednoj od Pepeljuginih soba. Među najskupljim noćenjima na svijetu zasigurno će se naći penthouse u Hotelu predsjednika Wilsona u Genevi.

Veličine 1200 četvornih metara, zauzima cijeli osmi kat bivše palače, a nudi pogled na Ženevsko jezero s jedne strane i pogled na Alpe s druge. Najviši hotel Osim privatnog fitness centra, najnovije tehnologije i ormara koji ispušta parfem na odjeću, u stanu se nalaze četiri spavaće sobe, šest kupaonica i koktel lounge. Ulaz je osiguran trezorskim vratima koja se ne mogu probiti i staklima koja su otporna na metke, a cijena smještaja iznosi vrtoglavih 550 tisuća kuna za noć.

Od najbizarnijih lokacija istupa Ledeni hotel u švedskom gradu Jukkasjärviju gdje je prosječna temperatura sobe između -5 do -8 stupnjeva. Cijeli je hotel, osim kreveta, napravljen od leda, a noćenje za dvoje košta oko 225 eura.









U austrijskom Ottensheimu, u kojem se već 25 godina svakog proljeća održava alternativni festival glazbe, nedavno je otvoren jedinstven hotel u kojem gosti spavaju u recikliranim betonskim kanalizacijskim cijevima. Imaju jedan prozor i bračni krevet, struju, a smještaj za jednu noć stoji otprilike 700 kuna.





These cylindrical structures find new purpose as comfortable abodes: http://bit.ly/1JAZwE2

Posted by Dwell on Thursday, 23 July 2015




“Toranj Arapa” je jedan od najluksuznijih hotela na svijetu. Nalazi se na umjetnom otoku, a s antenom je visok 321 metar, što je više od Eiffelovog tornja i Empire State Buildinga. Vlasnik mu je hotelski lanac Jumeirah Group, hotelski lanac na čijem če. Ima sedam zvjezdica, u obliku je jedra, a otvoren je 1999. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:17