LJETNI TEČAJEVI

Predlažemo koje vještine naučiti ljeti kako biste mogli zaraditi ako na jesen ostanete bez posla

ZAGREB - Budući da je Hrvatska i dalje u krizi, ljudi svakodnevno gube radna mjesta i guverner Željko Rohatinski ne predviđa nimalo optimističniju jesen, pripremite se!

AROMATERAPIJA

Mali Lošinj

Naučite primijeniti eterična i biljna ulja dobivena od autohtonih biljnih vrsta otoka Lošinja. Naučite osnovne aromaterapijske metode, i to upotrebom eteričnih ulja i biljnih ulja dobivenih od ljekovitih biljaka cresko-lošinjskog podneblja, odnosno saznajte kako ih primijeniti u svakodnevnom životu. Radionice se održavaju u lipnju, a sve informacije možete dobiti u Turističkoj zajednici Malog Lošinja.

Cijena: besplatno.

Dodana vrijednost: možete naučiti kako održavati vlastito zdravlje i ljepotu. Tako nećete morati trošiti na skupe kreme, već ih možete izraditi sami.

RADIONICE INFORMATIKE I ROBOTIKE

Osijek

Svako ljeto u osječkom Domu tehnike održavaju se radionice iz informatike, videa, zrakoplovnog i raketnog modelarstva, automodelarstva, robotike, radiogoniometrije te konstruktorstva.

Cijena programa: 50 kuna po osobi, a više se može saznati na www.tehnika-osijek.hr.

Dodana vrijednost: znanja koja steknete dobro će vam doći u bilo kojoj životnoj dobi. (N. Patković)

UČITE O ŽIVOTU U MORU

Aquarium Pula

Od 21. lipnja do 15. rujna u pulskom Aquariumu održavaju se jednosatne dnevne demonstracije na nekoliko jezika. Na 2000 četvornih metara posjetitelji mogu upoznati organizme sjevernog i južnog Jadrana.

Cijena: 60 kuna odrasli, 40 umirovljenici, školarci, studenti, 30 djeca od 3 do 7 godina.

Dodana vrijednost: nakon ovoga uvijek možete zaraditi u “fušu”, govoreći turistima kakve sve tajne krije Jadran.

JEDRENJE NA DASCI

Zagreb

Klub jedrenja na dasci Zagreb osnovan je 1981. godine i kao takav je najstariji klub jedrenja na dasci u Hrvatskoj. Tijekom srpnja i kolovoza radi svaki radni dan od 16 do 20 te vikendom od 13 do 20 sati. Tečajevi traju 6 sati, od toga je jedan sat, prvi, teoretski, a ostalo je praksa na vodi. Nakon završene škole moguće je postati članom kluba i svaki dan u njegovo radno vrijeme koristiti klupsku opremu za jedrenje po jarunskom Velikom jezeru. Tečajeve mogu pohađati svi s navršenih 10 godina. Uvjet je da znaju plivati.

Cijena: maloljetne osobe (10 - 18 godina) - 350 kuna, punoljetne osobe od 18 godina - 500 kuna.

Dodana vrijednost: ako na jesen budete u krizi, uvijek možete stati na dasku i odjedriti u zalazak sunca. Snaga vjetra i jahanje na valovim jednostavno su predobri da bi ih išta pokvarilo. Uživajte!

NAUČITE KINESKI, TURSKI ILI ARAPSKI

Zagreb

U edukativnom centru Sjajna zvijezda nude ubrzane intenzivne ljetne tečajeve iz turskog, arapskog, kineskog, ruskog, talijanskog, engleskog, njemačkog, francuskog i talijanskog, a ako bude zainteresiranih i - japanskog. Iskoristite 10 ili 45 dana kako biste naučili novi jezik.

Nastava traje od 30. svibnja do 10. lipnja, i to 30 školskih sati, odnosno od 13. do 24. lipnja ili od 27. lipnja do 8. srpnja. Odabrani jezik slušat ćete pet puta tjedno po 3 školska sata.

Cijena: 1000 kuna za 30 školskih sati ili 1500 kuna za 60 sati.

Dodana vrijednost: zašto ne biste bili jedan od rijetkih koji prevodi turske sapunice ili je član pregovaračkog poslovnog tima s Kinezima?

WEB dizajner

Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Pula

Ovim programom školovanja polaznike se priprema za samostalni dizajn, izradu, održavanje i optimizaciju web stranica.

Cijena: od 3712,50 kuna, uz mogućnost plaćanja u ratama.

Dodana vrijednost: prema statistici portala MojPosao. net, web dizajner je jedno od najtraženijih zanimanja u kategoriji IT.

Samostalni knjigovođa

Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Pula

Tijekom ovog ljeta bit će vrlo živahno i u Algebri jer u svim centrima polaznici imaju priliku pohađati programe obrazovanja.

Samostalni knjigovođa je uvijek traženo zanimanje, koje se stječe ovim intenzivnim programom obrazovanja u trajanju od 215 sati.

Cijena: od 3900 kuna, uz mogućnost plaćanja u ratama.

Dodana vrijednost: polaznici su nakon tečaja spremni raditi u knjigovodstvenom servisu ili samostalno voditi knjigovodstvo poduzeća ili obrta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:40