UČITE IZ TUĐIH GREŠAKA

POTRESNE FOTOGRAFIJE 'Ako nekome treba motivacija da ne legne u solarij i na sunce... izvolite! Ovako izgleda rak kože!'

 Facebook

Tawny Willoughby, 27-godišnja djevojka iz Alabame i majka dvogodišnjaka objavila je na svom Facebook profilu selfie kao upozorenje drugima na opasnost koju donosi sunčanje.

- Ako nekome treba malo motivacije da ne legne u solarij i na sunce... izvolite! Ovako izgleda rak kože - napisala je Tawny uz fotografiju na kojoj je njezino lice prekriveno ranama, crvenilom i tamnim izraslinama.

- Sunčala sam se prosječno oko 4-5 puta tjedno, no nikad nisam legla u solarij i sunčala se na suncu u istom danu. Nikad nisam išla dva puta u danu na solarij - objasnila je na Facebooku kako je zaradila bolest.

Foto: Facebook

Naime, mladoj mami otkako je imala 21. godinu karcinom bazalnih stanica dijagnosticiran je pet puta, a rak skvamoznih stanica jedanput.

- Nikad nisam mislila na budućnost kad sam bila u srednjoj školi - išla sam u solarij jer mi je to bilo normalno.

Foto: Facebook

Sada Tawny posjećuje dermatologa svakih 6 do 12 mjeseci, a izrasline na koži uklanja pri svakom pregledu.

- Nosite naočale i nanosite kremu za sunčanje. Imate samo jednu kožu i morate se brinuti o njoj. Naučite iz pogrešaka drugih ljudi. Ne dopustite da vas rak kože spriječi da gledate vašu djecu kako odrastaju. To je moj najveći strah sada kada imam dvogodišnjeg sina - napisala je Tawny.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:56