OSTAJE U MODI

POSLIJE 30 GODINA ODLAZI S MJESTA KREATIVNE DIREKTORICE Legendarna Grace Coddington napušta Vogue

 Getty

Grace Coddington odlazi s mjesta kreativne direktorice američkog Voguea.

No legendarna stilistica neće se u potpunosti odreći svog posla, već će se sada posvetiti radu i na projketima koji nisu vezani uz ovaj prestižni modni časopis.

Zbog ugovora koji je veže s Vogueom, godišnje ima obavezu odraditi četiri editorijala, a zadržat će svoj ured na Manhattanu, kao i asistenta. Još nije poznato tko će je zamijeniti na njezinom, sad već bivšem, radnom mjestu.

Ovo je prvi puta, otkako se Coddington pridružila Vogueu 1988. da će raditi i na vanjskim projektima, kao što je parfem za modnu kuću Comme des Garçons.

- Stvarno obožavam Vogue, cijeli život mi je prožet njime, kao model otkrili su me s 19 godina. Od Voguea nisam htjela otići jer mi je otvorio mnoga vrata. No bit će lijepo surađivati s novim klijentima i stvoriti i nova poznanstva. Sigurno ne idem u mirovinu, nemam namjeru sjediti - zaključila je Coddington.

Grace je napisala knjigu 'Grace: Thirty Years of Fashion at Vogue' u kojoj je otkrila sočne detalje vezane za posao u časopisu, kao i drugu 'Grace: A Memoir' u kojoj je iznijela pojedinosti iz privatnog života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 14:16