ESCAPE ROOM

POKUŠAJTE POBJEĆI: IGRA KOJA ODUŠEVLJAVA MILIJUNE STIGLA KOD NAS Iz zaključane sobe izlaz treba naći rješavanjem zagonetki

 Igor Soban

Interaktivna igra Escape Room koja imitira stvarni život, a u kojoj sudjeluje tri do pet igrača zaključanih u sobu iz koje moraju pronaći izlaz, predstavljena je početkom tjedna u Zagrebu.

Moći će se zaigrati u Escape Areni Zagreb na Zagrebačkom velesajmu, tematski uređenom prostoru sa spletom igara koje već desetak godina oduševljavaju igrače diljem svijeta.

Sudionici, zaključani u sobi, imaju 60 minuta da iz raznih predmeta koji se nalaze u sobi, šifri i zagonetki na logičan način pronađu rješenje i izlaz.

Sobe mogu biti uređene prema različitim scenarijima: kao zatvor, piramida, laboratorij, hotelska soba, ured, banka ili bolnica, a i timovi mogu biti suočeni s različitim zadacima poput bijega iz sobe, deaktivacije bombe, rješavanja počinjenog zločina, pljačke banke, lansiranja projektila...

Escape the Room je najprije bila kompjutorska igrica, nastala u Japanu, a prvi real-life Escape Room otvoren je 2007. godine.

Nakon što je oduševio Japance, počeo se širiti i po ostatku azijskog kontinenta.

Prvi europski otvoren je u Londonu 2012., a već godinu kasnije otvoreno je čak 150 Escape Roomova u svim većim gradovima Europe.

Escape Room real-life igre jako su popularne i milijuni ljudi svakodnevno uživaju u njima.

- Ove igre vam dopuštaju da na jedan dan postanete heroji, detektivi, kradljivci blaga, znanstvenici, tajni agenti ili, pak, spasioci svijeta - rekli su Zvonko Zemljić, Mitja Šafar i Tomaž Krmac čiji će projekt, uvjereni su, uvelike obogatiti turističku ponudu grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:46