DRASTIČNI ZAHVATI

POGLEDAJTE PRIMJERE SAVRŠENE ESTETSKE KIRURGIJE Promjena dokumenata je obavezna!

Južna Koreja je svjetska prijestolnica plastične kirurgije. Osobe nezadovoljne izgledom, bilo žene bilo muškarci, bilo iz Južne Koreje ili ostatka svijeta - odlučuju se za taj dramatični zahvat u nekoj od tamošnjih prestižnih poliklinika za estetsku kirurgiju.

Najviše pacijentica dolazi im im susjedne Kine. No, Kineskinje se nakon operacije suočavaju s jednim problemom: kako prijeći granicu? Naime, one su često toliko neprepoznatljive da ih ne mogu pustiti natrag u matičnu zemlju na osnovu starih fotografija. Stoga sada moraju sa sobom nositi posebne certifikate kada idu na plastičnu operaciju.

Kirurzi u Južnoj Koreji su, čini se, skoro pa svemogući: najčešće izvšavaju korekcije očiju, smanjuju bradu, i rade rekonstrukciju nosa. Posao odrade tako dobro da, pored neazmislive sreće koju osiguraju svojim pacijenticama, uzrokuju im i probleme na graničnim prijelazima.

Kako bi i u tom segmentu usluga izašli u susret svojim pacijenticama, osmislili su 'certifikate za plastičnu operaciju'. Na tim se certifikatima nalazi broj putovnice svake pacijentice, ime bolnice u kojoj je izvršen zahvat te dužina boravka u Južnoj Koreji.

Čak svaki 77. stanovnik Južne Koreje odlučio za neki estetski zahvat, a čak 20 posto žena starosti od 19 do 49 godina priznalo je da je radilo nešto na sebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:35