ZNAČAJNE PROMJENE

'OD POLA DO POLA' Ili kako očuvati bioraznolikost polarnih krajeva: Dan planeta Zemlje sutra u zagrebačkom ZOO-u

U zagrebačkom Zoološkom vrtu sutra će se obilježiti Dan planeta Zemlje, a u prigodom programu posjetitelji će se upoznati s kampanjom "Od pola do pola" kojom se promiče očuvanje bioraznolikosti polarnih krajeva.

Predavanje "Od pola do pola" u sklopu kojega će posjetitelji ZOO-a moći upoznati polarne životinje te istoimenu kampanju počet će u 12,15 sati. Riječ je o inicijativi Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija (EAZA) kojom se promiču sitne promjene u svakodnevnom životu koje pridonose očuvanju polarnih vrsta životinja, priopćio je zagrebački Zoološki vrt.

Ističe kako je jedna od glavnih poruka kampanje - "Isključi iz struje!". Naime, preporučuje se isključivanje iz struje svih uređaja koji nisu u upotrebi. Iz utičnice se trebaju ukloniti punjači za mobitele i tablete čim se ti uređaji napune, a televizor i igrača konzola trebaju se ugasiti, a ne ostavljeni na opciji standby. Takve male promjene u svakodnevnom životu smanjuju trošenje električne energije i emisiju ugljikovog dioksida u atmosferu, neke od uzročnika klimatskih promjena.

U likovnoj će radionici djeca moći naslikati svoje viđenje Zemlje sa svim njenim ljepotama te problemima koji ju pogađaju. Uz crteže će ispisivati i poruke vezane uz očuvanje prirode.

U igri "Životinje iz močvare" djeca će pokazati svoje znanje u poznavanju stanovnika močvara, a upoznat će i jednu pravu žabu.

Dan planeta Zemlje - 22. travnja. - prvi se put obilježio 22. travnja 1970. godine. Od tada se redovito obilježava u svim dijelovima svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:34