TERAPIJA BOJAMA

OBOJITE TIJELO I UM SVOJIM BOJAMA Svaki horoskopski znak ima svoje dvije boje: znate li koje su vaše?

Ljeto nam poklanja nezaboravne boje: zlatnu boju dana istaknutu plavetnilom mora i zelenilom livada, a zalasci sunca oduševljavaju nas tamnomodrim horizontima nad kojima se pružaju crvenkasti oblaci

Pohranite li u pamćenje spektar boja ljetnih dana i noći, brže i lakše ćete se naviknuti na sjetnu jesen. Svatko od nas posjeduje različite sklonosti određenim bojama i nijansama.

U prirodi se boje dijele na tople i hladne. Tople su crvena, narančasta i žuta; plava, modra i ljubičasta su hladne boje, dok je zelena neutralna.

Kako tople boje potiču aktivnost, komunikaciju, društvenost i strast, treba ih odabirati po danu za dobru radnu produktivnost. Nasuprot tome, hladne boje nas smiruju, pomažu nam riješiti se napetosti pa nam najviše odgovaraju u večernjim i noćnim satima. Neutralna zelena stvara ravnotežu i pozitivno utječe na centar našeg bića, srce.

Svaki znak ima svoje boje

Svakom horoskopskom znaku odgovaraju dvije boje: prva djeluje na tijelo i na zdravlje, a druga na dušu, osjećaje i raspoloženje.

Boju tijela primjenjujemo direktno na tijelo i u skladu s njom trebamo odabirati odjeću, nakit i šminku. Dobrom stanju organizma pomoći će i konzumiranje hrane i pića odgovarajuće boje.

Bojom duše trebamo se okružiti u svom domu i radnom prostoru te na otvorenom. Možemo ju i vizualizirati kad se želimo opustiti, smiriti um i potaknuti ugodne osjećaje i kreativnost.

OVAN

Boja tijela Crvena

To je boja vatre, entuzijazma, aktivnosti, onih koji se ne boje novih izazova.

Vaš look Odjeća u crvenoj boji napunit će vas energijom i olakšati vam svakodnevne napore. Žene bi trebale nositi i crveno donje rublje: bit ćete zavodljivije i lakše ćete osvajati. Ukrasite se rubinima.

Što jesti Birajte rajčice, rotkvice, jagode, crvene naranče; jastoge i crveno meso te, naravno, crveno vino.

Boja duše Plava

Smirit će vaš nemir i impulzivnost. Odaberite je za dnevnu i spavaću sobu. Na radnom stolu ili na zidu u uredu uvijek držite nešto plavo.

BIK

Boja tijela Zelena

Njezini najsvjetliji tonovi će vam pomoći da pronađete snagu i ravnotežu te da nadvladate umor.

Vaš look Osvježite garderobu jaknom ili sakoom u zelenoj boji, a kišobran iste boje naglasit će vaš pogled. Za posebne večeri odaberite smaragd.

Što jesti Ljeto je idealno doba za raznolike voćne i povrtne salate, s mnogo graška, graha, tikvica ili kivija i grožđa.

Boja duše Nebesko plava

Pronađite vremena i promatrajte nebo, oslobodite maštu, provedite vikend na moru i prepustite se osjećajima koje pobuđuje more. Nebesko plavi zidovi će vas dubinski opustiti.

BLIZANCI

Boja tijela Siva

Sve nijanse ove boje ojačat će vašu koncentraciju i pridonijeti ispunjenju vaših ciljeva.

Vaš look Jakna boje leda uravnotežit će vašu tjelesnu energiju, a siva košulja izdužiti figuru. Za ukras koristite kamenje poput oniksa ili perle.

Što jesti Uživajte u okusu heljde i ribe.

Boja duše Ružičasta

Živahna i stimulativna, ova će vas boja ispuniti radošću i voljom. Kuću ukrasite jorgovanima ili ciklamama ili ih poklonite prijateljima.

RAK

Boja tijela Bijela

Ova prozračna boja učinit će atmosferu oko vas magičnom i nezaboravnom.

Vaš look Odjeća bijele boje ili prirodnih tonova najviše odgovara vašoj delikatnoj i šarmantnoj prirodi. Istaknite svoju prirodnu ljepotu perlama i bijelim koraljima.

Što jesti Tjesteninu, bijeli kruh, mlijeko i jogurt, a za desert sladoled, kokos, banane.

Boja duše Modra

Ova boja mora i neba ispunit će vas nježnim osjećajima i učiniti vaš dom omiljenim sastajalištem prijatelja i obitelji.

LAV

Boja tijela Zlatna

Sunčeva svjetlost, izvor energije i života na zemlji, daje vam zdravlje, snagu i moć.

Vaš look Nabavite mnoštvo modnih dodataka u boji zlata: cipela, torbi i remena, a poigrajte se i narukvicama, ogrlicama i naušnicama.

Što jesti Neka se na vašem stolu uvijek nalaze krumpiri, kruh, palenta, jaja, kukuruz, maslac, limuni i ananas.

Boja duše Modra

To je hladna i umirujuća boja. Ako ne želite obojiti veće površine u stanu, nabavite slike ili ukrase te nijanse.

DJEVICA

Boja tijela Smeđa

I tamni i svijetli tonovi ove boje obećavaju vam zdravo i snažno tijelo.

Vaš look Kako biste bili u skladu sa svojom živahnom prirodom, nosite modne dodatke od kože, maramu boje cigle i bež hlače.

Što jesti Na stol iznesite grah, leću, čokoladu, sušeno voće, a jesen iskoristite za branje gljiva i kestenja.

Boja duše Narančasta

U uredu koristite narančaste predmete: potaknut će koncentraciju i društvenost. Spremate li romantičnu večeru, ležerno razbacajte narančaste jastuke po trosjedu i podu.

VAGA

Boja tijela Ružičasta

Delikatna i romantična, pozivat će vas na relaksaciju i odmor s partnerom.

Vaš look Odaberite nježne ružičaste haljine i košulje, a te tonove koristite i za šminkanje. Viseće ružičaste naušnice podignut će vam raspoloženje.

Što jesti U jelovnik svakako uvrstite što više ribe, s naglaskom na lososu, pastrvama i račićima. Desert od breskve bit će pun pogodak.

Boja duše Bež

Nađete li se u sukobu s drugima, bež boja pružit će vam emotivni odmak od turobnih i snažnih osjećaja te odagnati ružne misli.

ŠKORPION

Boja tijela Bordo

Zagasita crvena dovest će vas u energetsku ravnotežu.

Vaš look Bordo odjeća stavit će vaše čari i strastvenost u prvi plan, a crvenkasti i purpurni tonovi naglasiti vašu senzualnost.

Što jesti Prepustite se užitku u crvenom mesu, crnom vinu, patlidžanima i pikantnim feferonima.

Boja duše Žuta

Vesela žuta će vas učiniti vedrima i otvorenima te poboljšati vaše raspoloženje. Kupite komad pokućstva ili stolnjak te boje. Tražite li unutarnji mir, upalite svijeće i ispružite se na kauču.

STRIJELAC

Boja tijela Plava

Tamna ili svijetla, opustit će vaše tijelo i ukloniti grčeve koje dugujete sjedilačkom načinu života.

Vaš look Volite odjeću koja vam omogućuje slobodno kretanje pa ne možete pogriješiti s trapericama i tenisicama. Želite li izgledati uistinu posebno, nosite tirkiz.

Što jesti Poslužite plavu ribu i šljive, a stol ukrasite različitim nijansama plave koje će umiriti glad i napetosti.

Boja duše Crvena

U skladu s vašim elementom - vatrom, crvena će vam dati emotivnost, entuzijazam i želju za osvajanjem novih ciljeva. Neka barem jedan predmet u vašem uredu bude crven.

JARAC

Boja tijela Crna

Zapravo je crna skup svih duginih boja: poslužit će vam kako biste pronašli sklad, sreću i osjećaj potpunosti.

Vaš look Elegantna crna zaokružit će vaš šarm i senzualnost, ali torba ili nakit neka budu neke živahne boje. Volite li perle, neka i one budu crne.

Što jesti Kad god možete, kupujte integralne namirnice te konzumirajte što više plodova mora i grožđa.

Boja duše Ružičasta

Ova slatkasta boja potiče vas na susrete s prijateljima i nesputano predavanje užicima. Uredite kuću koristeći mnogo različitih tonova ružičaste.

VODENJAK

Boja tijela Srebrna

Povezana s Uranom, planetom tehnologije i budućnosti, ova boja učinit će vas upadljivima i živahnima.

Vaš look Noseći srebrene i plastificirane materijale, uvijek ćete izgledati moderno i sklono inovacijama. Žene mogu nositi i srebrnu torbu ili remen, a muškarci kravatu.

Što jesti Sve vrste ribe, a od pića mineralnu vodu.

Boja duše Zelena

Pruža vam unutrašnju ravnotežu i otvara zonu srca. Ako se okružite zelenom, steći ćete mogućnost da lako izrazite osjećaje.

RIBE

Boja tijela Ljubičasta

Hladna ljubičasta će vam pomoći da sačuvate dobru tjelesnu formu.

Vaš look Od sportske do elegantne odjeće, uvijek birajte ljubičaste tonove koji će istaknuti senzualnu stranu vaše naravi. Torbe, remeni i nakit neka također budu ljubičasti.

Što jesti Pripremajte jela na bazi patlidžana, šećerne repe i artičoka. Od voća jedite šljive, crne smokve i borovnice.

Boja duše Bijela

Njezin sjaj će vas činiti smirenijima. Bijelom bojom osvježite prostore u kojima provodite dane; nabavite bijele stolnjake ili zavjese.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 18:19