SNAŽNI I USTRAJNI

NEVJEROJATNA LJUBAVNA PRIČA Najbolje prijateljice ludo se zaljubile jedna u drugu, jedna od njih je promijenila spol i sada će se vjenčati: 'Želimo djecu!'

'U početku sam bila jako nervozna i uplašena zbog svega. No kada smo prohodali sve je bilo jako prirodno. Odlično smo se složili kao par. I ovako i onako sam znala već toliko puno o Jamieju. Najbolji smo prijatelji smo prije toga bili već godinu dana i na neki način smo već i bili u vezi, samo bez svih fizičkih stvari koje idu s vezom', rekla je Shaaba Lotun.
 Jamie Raines/Facebook

Dvije najbolje prijateljice iz djetinjstva, Shaaba Lotun (21) i Jamie Raines (21), uskoro će se vjenčati - nakon što se Jamie podvrgnuta operaciji promjene spola te je postala muškarac, prenosi The Sun .

Naime, Shaaba i Jamie, bile su najbolje prijateljice tijekom srednje škole, no kada se Jamie podvrgnula operaciji promjene spola kako bi postala muškarac 2011. godine, Shaabini roditelji su joj zabranili da se viđa i razgovara s njim.

Unatoč tome, dvoje je mladih prešlo preko svih prepreka te su postali par nakon što je Jamie priznao Shaabi što osjeća prema njoj te partneri sada svoju vezu dokumentiraju na YouTubeu.

'Bili smo na tulumu povodom Noći vještica i ja sam rekao Shaabi da mi se sviđa. Uskoro je postalo jasno oboma da su naši osjećaji koje imamo jedno prema drugome više od prijateljskih', rekao je Jamie.

'U početku sam bila jako nervozna i uplašena zbog svega. No, kada smo prohodali sve je bilo jako prirodno. Odlično smo se složili kao par. I ovako i onako sam znala već toliko puno o Jamieju. Najbolji smo prijatelji prije toga bili već godinama i na neki način smo već i bili u vezi, samo bez svih fizičkih stvari koje idu s vezom', dodala je Shaaba.

'Naša se romantična veza razvila kao i svaka druga tinejdžerska veza. Jednostavno smo se počeli držati za ruke i raditi stvari koje parovi inače rade', rekla je Shaaba.

'Sjećam se da je naš prvi poljubac bio pomalo nespretan, no tako je to sa svim tinejdžerskim prvim poljupcima! No, naš je prvi spoj bio jako lijep. Jamie mi je skuhao večeru i pogledali smo film kod njega', dodala je Shaaba.

Jamie, koji nije htio otkriti svoje ime dok je bio djevojčica, upoznao je Shaabu kao 16-godišnjakinju na satu likovne umjetnosti u srednjoj školi u britanskom Colchesteru.

Njih su dvoje, inače oboje iz Essexa, vrlo brzo postali bliski prijatelji, tada još prijateljice.

'Jaime i ja smo se viđali skoro svaki dan i ubrzo smo postali najbolje prijateljice. Naši međusobni osjećaji bili su potpuno platonski, nije bilo privlačnosti. Bili smo samo prijateljice', objašnjava Shaaba.

Jaime, koji sada studira psihologiju na sveučilištu u Essexu, kaže da je od svoje 4. godine vjerovao da je muško. Sa 17 godina rekao je svojim roditeljima što osjeća te je započeo procese postajanja muškarcem u rujnu 2011. godine nakon što su roditelji platili operacije kod privatnika.

'Kada sam imao četiri godine, mislio sam da sam dečko. Kako sam odrastao, shvatio sam da se osjećam drukčije od djevojaka, no nadao sam se da ću se razviti kasnije. Međutim, kada sam ušao u pubertet, shvatio sam da se to neće nikada dogoditi te sam se pokušao prilagoditi tome da sam žena. Nakon što sam pogledao dokumentarni film o transseksualnim osobama shvatio sam da se i ja tako osjećam te da postoji nešto što mogu napraviti po tom pitanju', objašnjava Jamie.

'Moja je obitelj podržavala moju tranziciju, a moja je mama rekla da je to objasnilo mnogo stvari iz mojeg djetinjstva. Kada sam rekao svojim prijateljima i oni su me podržali, nitko nije imao negativnu reakciju', rekao je Jamie.

Jamie je priznao da mu je bilo jako teško reći Shaabi o svojoj odluci jer se bojao da će izgubiti svoju najbližu prijateljicu. Premda nije znala što će operacije promjene spola značiti za njih, Shaaba je prihvatila prijateljevu odluku - njezina je obitelj s druge strane bila puno manje tolerantna.

'Prvog dana 2012. godine moja je majka vidjela poruku koju sam poslala Jamieju. Jako se naljutila i zabranila mi je da ga viđam. Moji su roditelji imali najbolje namjere, njihovi postupci nisu bili zlobni. Nakon dva mjeseca veze morali smo odlučiti je li to sve vrijedno mučenja koje ćemo priuštiti mojoj obitelji. Odlučili smo da je naša veza vrijedna toga te smo se nastavili viđati. Ja bih se iskradala iz kuće kasno navečer kako bih se mogla vidjeti s Jamiejem. No, s vremenom su stvari s mojom obitelji postale jako teške i napustila sam kuću u kojoj sam živjela s majkom te sam se uselila s Jamiejevom obitelji', rekla je Shaaba.

Na Božić 2014. godine, Shaabina se majka pomirila s Jamiejem te je napokon prihvatila njihovu vezu.

'Bila sam u konstantnom konfliktu s obitelji i loše sam se osjećala zbog toga. Prošlog je Božića Jamie odlučio kupiti mojoj mami poklon. Kada sam ga uručila mojoj mami ona je rekla da želi da joj ga Jamie sam dade. Svi su bili jako uzbuđeni vidjeti ga, bilo je to pravo Božićno čudo', rekla je Shaaba.

Par bi volio jednog dana zasnovati i obitelj. 'Voljeli bismo se vjenčati i imati djecu. Stalno pratimo znanstveni razvoj, no voljeli bismo i posvojiti', zaključila je Shaaba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:26