UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

NESRETNI I ODBAČENI VIKTOR TRAŽI DOM Bio je pun rana, bez dlake, pun buha, nevjerojatno prestrašen... Spasili su ga u zadnji čas

Nazvali su ga Viktor, jer vjeruju da će iz svoje životne bitke izaći kao pobjednik. Nesretni je pas život proveo u uvjetima o kojima nitko od nas zacijelo ništa ne želi znati. Činjenica jest da izgleda jezivo: mršav, bez dlaka, prestrašen, prepun buha i ogrebotina koje je sam sebi nanio.

Na gradskim su ga ulicama izbjegavali i tjerali: u mnogima je izazivao strah, iako ljudima nikako nije prilazio. Lutao je sam, gladan i žedan, tjeran od svih. Bilo je pitanje dana kada će se pronaći mrtvo njegovo izobličeno tijelo. No, onda je došla pomoć : Melita Marojević Čolaković uspjela ga namamiti, uloviti i odvesti veterinaru. On je zgranuto ustanovio kako je riječ o štenetu, svega nekoliko mjeseci starom.

Marojević Čolaković o Viktorovoj situaciji ne može razgovarati. Još je u šoku, vrlo je uznemirena i ne može povjerovati da je netko takvo što mogao napraviti štenetu. Zamolila nas je da ne ispitujemo previše o tome gdje je i u kojima okolnostima pronađen, kao i je li imao vlasnika. Kaže - to je manje važno, sad je najbitnije da se pomogne Viktoru.

- On je simbol borbe za život, trenutno slika svega onog najgoreg i najjadnijeg što čovjek može biti. Zajedničkim snagama smo ga tražili, zbrinuli i smjestili na liječenje koje će biti dugotrajno i jako, jako skupo. Sada idemo dan po dan - napisala je Melita na Facebook objavi, koja se odmah proširila tom društvenom mrežom.

Prvi nalazi pokazuju da Viktor ima oštećenje vida, ponajviše lijeve rožnice. Kad su ga pronašli, vidjeli su da dugo vremena nije jeo. Težio je svega šest kilograma, a trebao bi imati barem dvostruko više. Bio je pun rana, bez dlake, pun buha, nevjerojatno prestrašen... Na svaki je zvuk reagirao sa strahom, iz čega se jasno vidjelo da je prošao grozne stvari.

Sad je pred njim dugotrajan oporavak, a onda traženje novog doma. Sigurno je da će, kad se oporavi, biti prekrasan pas i svi se toplo nadaju da će nakon svega što je prošao pronaći svoj zauvijek dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:23