MEDITERANSKA KUHINJA

Igra okusima s profinjenim namirnicama u Zrnu soli na ulazu u ACI marinu Split

Restoran Zrno soli

 Ivan Ivanišević
Vlasnik Ivo Vrdoljak kaže da mu je bitno gostu pružiti trenutak užitka da bi se osjećao opušteno kao u svom dnevnom boravku
Vlasnik Ivo Vrdoljak kaže da mu je bitno gostu pružiti trenutak užitka da bi se osjećao opušteno kao u svom dnevnom boravku

Na samom ulazu ACI marine Split velika tiskana slova – Zrno soli. Iako je u zraku miris morske soli poprilično intenzivan, igranje riječima i stvaranje kontrasta ovom je splitskom restoranu glavna nit vodilja. Za razliku od ostalih ponuditelja mediteranske kuhinje koji turiste mame i hrane svojim okusima na najpoznatijoj rivi srca Dalmacije, Zrno je soli svoj dom pronašlo u marini - među brodovima, nautičarima, prvim valovima koji udaraju o stijene, zrakama sunca koje osvjetljavaju pučinu, najljepšim pogledom na Svetog Duju koji svako jelo onako figurativno dodatno poškropi te među osekom i plimom, udisajem i izdisajem mora kroz sva godišnja doba.

image

Jedna od posebnosti ponude je i "šareni" tanjur zbog šarenila okusa. Šef kuhinje je mladi Bran...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 07:57