MODNI IMPERATIVI

Muškarci, vaš uzor je Clark Gable. Ali trijezan i bez brčića

Modni trendovi za sezonu jesen/zima u muškoj modi bit će sve samo ne dosadni. Nadolazeće sezone možete očekivati hrabre uzorke, odijela koja su rađena po mjeri, dvoredno kopčanje na kaputima i sportske hlače kojima je skraćena duljina. Uz to, stižu i šeširi u ogromnim količinama. Čini se kako su dizajneri potražili inspiraciju u 1940-ima kako bi nam pokazali neke fantastične modele. Ako ove jeseni želite biti in, ugledajte se na Clarka Gablea ili Humphreyja Bogarta i bit ćete na pravom putu. Tako će se, primjerice, ove jeseni nositi košulje s kariranim kockicama i kravate, kao i drske pruge i pomiješani uzorci.

Jakna od tvida

Hit look ove jeseni bit će jakna od tvida, karirana košulja (ali da se slaže s bojama jakne) i traperice. Uz sve to nabacite i neki šal u jarkoj boji.

Kad je već ekonomija u krizi, posegnite za nekom bojom koja će vas razveseliti. Žuta i crvena hit su jeseni.

Modna kuća Versace obukla je svoje manekene u crveno od glave do pete - košulju, traperice i rukavice i preko toga im nabacila vojničke kapute od tvida u stilu vojske bivšeg SSSR-a. Burberry je uz elegantno sivo odijelo ponudio kratku sportsku jaknu, kožne rukavice, nezaobilazan kišobran (ipak je to britanska modna marka) i - žutu.

Muškarci će primijetiti i da su se hlače modernizirale i prebacile u novu dimenziju. Sportske hlače imat će karirane prednje dijelove i jako sličiti na novu verziju onih iz 1950-ih.

Ako ste ipak “ziheraš” što se mode tiče, poigrajte se barem detaljima. Kravate, šalovi i maramice koje vire iz džepova odijela trebale bi biti u narančastoj ili crvenoj boji.

Na prugice i pašmina

Ako želite smirenije boje, izaberite boju senfa, bordo ili smeđe-crvenu.

Za boju košulje, hlača ili kaputa izaberite sivu, crnu ili smeđu i na to dodajte malo boje. Smaragdnozelena ide na tamne tonove, dok je boja crnog vina idealan par s mornarski plavom ili sivom.

Ove jeseni stoga nemojte zazirati od noviteta.

Ako ne želite izgledati poput menekena iz Dolce&Gabbane u crnom plišu i hlačama kao donjem dijelu pidžame - izaberite izgled koji je ponudio Armani. Sivo odijelo na pruge, košulja, kravata, sive cipele, aktovka, šešir i - crna pašmina.

Torba kao da je ženska

Cipele/tenisice

Francuska modna kuća Givenchy za sezonu jesen/zima muškarcima je namijenila kožne tenisice koje su kombinacija cipela i sportskih tenisica. Givenchyjevi modeli imaju potplate, kapicu i uzorke uobičajene za klasične cipele, a gornji dio kao obične tenisice na vezanje.

Mornarski kaput

Nikada ne izlazi iz mode, a za ovu jesen kombiniran je s vojničkim detaljima od crne kože, kako su ga zamislili u modnoj kući Botega Venetta.

Karirano odijelo

Modna kuća Alexander McQueen ove jeseni nudi klasična siva odijela, ali s kariranim uzorkom. Bitan je kvalitetan kroj, a kombinirati ga možete s bordo ili žutim šalom, koji su hit nadolazeće sezone.

Velika torba

Gotovo sve velike modne kuće, od Armanija, preko Gucija, do Etra, svoje su modele u kolekcijama za jesen i zimu 2012./2013. poslali na piste s velikim sportskim torbama u ruci, nezaobilaznim detaljem i ove jeseni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:22