KAO BLIZANKE

MOŽETE LI VI RAZAZNATI KOJA JE KOJA? NI PARTNERI IH NE RAZLIKUJU... Mama i kći su toliko slične, a dijeli ih čak 23 godine razlike

Kad netko pomisli da ste svojoj kćeri sestra a ne mama, to je najbolji kompliment kojeg možete dobiti. A za Gergie Smedley (42) to je svakodnevica. Georgie i njezina kći Jazz (19) već su navikle na neprestane usporedbe i zabune koje izazivaju kod ljudi koji ih ne poznaju. Ne samo da ih smatraju sestrama, već za njih nerijetko misle da su blizanke. Obje imaju svijetlo smeđu kosu, približno su iste visine, težine, veličine cipela - čak i zvuče slično - pa nije teško shvatiti kako dolazi do zabune.

Georgie priznaje: 'Toliko često nam govore da izgledamo kao sestre da to postaje već pomalo neugodno. Meni je to veliki kompliment, ali Jazz su te situacije počele nervirati.'

Kako bi konfuzija bude veća, Georgie, direktorica brenda Nail Harmony HQ, čak i radi u istoj zgradi kao i njezina kći. No dame su otkrile da su stalne usporedbe počele tek nedavno.

Naime, 2012. se Geogie, inače majka dvoje djece, podvrgnula operaciji ugrađivanja dvostruke želučane premosnice što je rezultiralo značajnim gubitkom kilograma te je sličnost s kćeri postala očita.

42-godišnjakinja je nosila broj 44, a nakon operacije izgubila je nevjerojatnih 30 kilograma te došla do konfekcijskog broja 38.

'Meni se čini da je prava sličnost postala očita tek nakon mog gubitka kilograma', kaže Georgie. 'Toliko sam smršavila da sam morala nabaviti kompletno novu odjeću u čemu mi je puno pomogla Jazz.'

I Jazz se slaže te dodaje kako je uvijek mislila da u licu dosta sliči majci, a nakon majčinog gubitka kilograma, ta je sličnost postala još veća.

'Nakon što je smršavila, dobila je samopouzdanje te se počela oblačiti puno bolje nego prije. Odustala je od vrećaste, široke odjeće i čak počela nositi neke moje stvari.'

Foto: Jazz Smedley/Facebook

Nakon operacije, čak je i Georgienom mužu a Jazzinom ocu postalo teško razlokovati ih iz daljine. Jazz objašnjava: 'Tata kaže da doista jako sličimo. Kad je mama obavila operaciju rekao je da nas uopće ne razlikuje. Osimo toga i zvučimo jako slično što nikako ne pomaže.'

I dok se Georgie suzdržava od večernjih izlazaka s kćeri, druženje na poslu posve je uobičajeno. Kad su obje sređene, doista je teško reći koja je koja. Kako imaju identične figure, obje rado nose pripijene haljine i hrabre odjevne kombinacije. A njihova sličnost nije nešto što su primijetili samo bliski rođaci i kolege.

Neobičan je par česta meta muških pogleda, no starije Georgie ipak priznaje da momci veći interes pokazuju za mlađu Jazz.

'Primjećujem da ju muškarci dosta gledaju. Ona kaže da gledaju i mene, ali ja ipak mislim da su za nju više zainteresirani. Ja ionako nisam u potrazi za nikim', kaže Georgie.

Georgie je udana za Jazzinog oca, Jasona Smedleya, od svoje 18. godine. 19-godišnja Jazz također je u sretnoj vezi, zaručena za dečka Michaela s kojim planira vjenčanje iduće godine.

Foto: Jazz Smedley/Facebook

I dok je Georgie uglavnom zadovoljna usporedbama s kćeri, ta sličnost za Jazz nije uvijek bila prednost.

Jazz objašnjava: 'Upoznala sam dečka Michaela u veljači prošle godine. To je prilično smiješna priča. Bila sam na poslu a ondje je bila i moja mama. On je u početku mislio da sam ja starija i zato je mislio da neće kod mene imati šanse. No kad nas je obje upozunao, shvatio je i da je moja mama vrlo cool, pa smo počeli naše druženje.'

Georgina mladolikost svakako izaziva zavist brojnih žena, no ona kaže da nema magične formula.

'Osim želučane premosnice, nisam ništa druga radila na sebi. Nisam koristila Botox niti išta drugo', kaže mladolika Georgie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:44