ISKRENO I OTVORENO

LJUBAVNICA POSVETILA PISMO SUPRUZI SVOG DEČKA 'Znam da me mrziš i mrzit ćeš me, ali dugujem sebi da se zaljubim i budem zaljubljena'

Iako su je zbog njezinog ponašanja i bliske prijateljice odbacile, njoj je najbitnija bila ljubav

Nakon što je okončala ljubavnu vezu sa suprugom jedne svoje poznanice, odlučila je svoje osjećaje i cijelu priču pretočiti na papir. Sve je javno podijelila, a strani mediji prenijeli su njezinu priču. Iako su je zbog njezinog ponašanja i bliske prijateljice odbacile, njoj je najbitnija bila ljubav.

'Draga ženo mog dečka.

Neosporno je da sam učinila bezbroj odbojnih stvari - i sve to bez žaljenja.

Poljubila sam ga na trijemu ispred vaše kuće dok si ti u dvorištu imala zabavu povodom svog rođendana. Nisam ga htjela probuditi nakon što je zaspao poslije seksa kako bi cijelu noć proveo u mom krevetu. Uložila sam sav svoj trud da kod mene ostane puno duže nego što je planirao tako da je kući morao žuriti - bez tuširanja prije. Sigurno je mirisao po meni kad se pojavio na vratima vaše spavaće sobe. Uživala sam u toj spoznaji.

Sve je počelo onda kad si i mislila da je. Tu večer kad smo imali double date. Sjećaš se načina na koji me nasmijavao te večeri, kako si se osjećala tada? Tvoj instinkt bio je u pravu.

Tjednima sam našu aferu skrivala. No jedne večeri, poslije nekoliko čašica tekile, sve sam priznala svojoj prijateljici. Ona je udana. Trenutačno me mrzi.

- Kako možeš, kao žena, činiti to drugoj ženi - pitala me.

I većina ostalih mojih prijateljica koje su u braku također su ogorčene. No moji oženjeni prijatelji u tome su me potpuno podržali. Zavidjeli su mi.

Nikad nisam razumjela izjavu svoje prijateljice koja je rekla da sam izdala neku prešutnu vrstu ženskog dogovora. Ne vjerujem u odanost koju bi kao mi žene trebale imati jedne prema drugoj. Vjerujem da dugujem sebi da se zaljubim i budem zaljubljena što je duže moguće. Slažem se s onim što je Woody Allen rekao : 'Srce želi što želi'.

Prošla je godina dana otkad je tvoj suprug prekinuo sa mnom. Nije to učinio zbog tebe ni kako bi sačuvao vaš brak. Učinio je to jer je naša veza došla do točke kad je meni donosila više boli nego sreće. Znao je da tebe i djecu neće nikad ostaviti. Znao je koliko me boli svaki put kad me poljubi i ode kući k tebi. Mogao je živjeti s tim da te tebe vara, ali ne i s tim da ja živim u toj boli.

Ti me mrziš i mrzit ćeš me, znam to. No nekad bih voljela da možemo razgovarati. Htjela bih da se nađemo i da ti mogu ispričati zašto smo to učinili. Kad bismo to učinile, kad bismo se mogle napiti zajedno, jednu stvar bih ti voljela reći. Nisam loša osoba, nisam bezosjećajna. Htjela bih ti ispričati svoju priču kako bih te utješila ili ti dala razloga da se osjećaš bolje.

Jedne večeri sam šetala i prošla pored restorana gdje vas dvoje idete petkom navečer. Pogledala sam kroz prozor i vidjela vas dvoje. Imala sam osjećaj kao da je taj trenutak trajao cijelu vječnost. Vidjela sam njegov pogled i zavodljiv osmijeh upućen tebi. Ono što sam još vidjela te večeri izazvalo mi je toliko boli koliko sam je ja nanijela tebi. Vidjela sam da nas voli obje.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:13