OSVAJA MODNE PISTE

LIJEPA ZAGREBAČKA GIMNAZIJALKA Sari je tek 17 godina, a već u Parizu nosi revije za Chanel, Diora, Hermesa...

Na pariškom Tjednu mode, osim Chanela, nosila je revije najprestižnijih svjetskih dizajnera - Diora, Hermesa, Elieja Saaba i drugih

- Sretno sam umorna. Po cijele dane trčim po predivnom Parizu: od revije do castinga, pa opet na tzv. recall, kada me dizajner želi vidjeti ponovo, ili na fiting tj. konačnu probe odjeće koju ću prezentirati na reviji. To jurcanje umara, ali ja letim na krilima neopisive sreće, jer sam upravo u Parizu na Tjednu mode ostvarila san svakog modela, kaže Sara Sorić, zagrebačka gimnazijalka koja je u Parizu nosila Chanelovu reviju.

Sedamnaestogodišnja učenica zagrebačke XIII. gimnazije na pariškom se Fashion Weeku potvrdila kao veliki modni potencijal i mogući top-model. Jer, uz Chanelovu kolekciju za proljeće/ljeto 2016. na pariškom je Tjednu mode nosila i revije najprestižnijih svjetskih dizajnera: Diora, Hermesa, Elieja Saaba. Reviju Andrewa GN-a Sara je otvarala i zatvarala, dakle, bila je first face, što je velika čast u modnome svijetu.

Zahtjevan radni tempo

- Za boravka u Parizu budila sam se prije zore, a posljednje probe katkad bih imala u ponoć. No, sve to zaboravila sam kada sam izašla na modnu pistu. Nosila sam stvarno predivne kreacije i nikad, ni u jednom trenutku nisam bila gladna, što me mama svaki put pitala kada bismo se čule. No, catering na svakoj reviji bio je sjajan, a posebno pamtim onaj s Diorove revije, gdje je bilo doslovno svega. Organizatori revija brinuli su o nama na svaki mogući način: imali smo svoju garderobijerku, papuče, a na nekim revijama i maserku - priča Sara, koju su njezine modne agentice Tihana Harapin Zalepugin i Jelena Ivanović u Pariz prvi put poslale početkom ljeta, čim joj je završila nastava u školi. Taj posjet Parizu Sari je bila svojevrsna priprema za pariški Tjedan mode, a već tada nosila je revije visoke mode, primjerice Ferrettija i Schiaparellija.

Zahvala profesorima

- Iskreno, tada nisam ni sanjala da ću samo nekoliko mjeseci kasnije na najprestižnijem modnom događaju u svijetu nositi Diora ili Chanela. Ne brinite, nisam se zbog toga umislila, niti mi je slava udarila o glavu. Ja sam itekako svjesna da me čeka povratak u školu, a ovim putem željela bih zahvaliti mojim profesorima, koji su mi izašli ususret i dopustili mi da izostanem s nastave. Zahvalna sam, naravno, i mojim roditeljima, koji su mi bezgranična podrška, te mojim agenticama Tihani i Jeleni, koje su me sjajno pripremile za sve pariške izazove - kaže Sara, koja je agenciji Talia model pristupila prije nekoliko godina.

- Istaknula se visinom i prirodno vitkim stasom te licem koje podnosi sve moguće transformacije: od avangarde do umjerene erotičnosti. To je upravo ono što moda obožava, zato je Sara i u Hrvatskoj već odavno prepoznata kao omiljeni model poznatih dizajnera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:50