DRAMA

LAKOMI OPOSUM SKORO IZGUBIO GLAVU ZBOG NUTELLE Samo je htio malo slatkog, ali mu je glava zapela u tegli, organizirana je akcija 'povuci-potegni'

 
 RSPCA / Facebook

Organizacija za zaštitu i spašavanje životinja u Queenslandu (RSPCA) priskočila je u pomoć i spasila oposuma koji se polakomio za slatkim, nakon što mu je glava zapela u tegli Nutelle.

‘Policiju za životinje’ kontaktirao je muškarac iz Loganholmea, južno od Brisbanea, čiji je pas neuobičajeno znatiželjno počeo njuškati oko kanta za smeće.

‘Muškarac je pogledao što se događa, zavirio iza kanti i našao oposuma sa zaglavljenom glavom u tegli Nutelle. Uspio je ući s glavom, ali je onda nije mogao izvaditi. Bili smo zabrinuti da nije posve dehidriran jer nismo znali koliko je dugo bio zapeo’, rekao je glasnogovornik australskog ogranka RSPCA Michael Beatty za ABC.

Dodao je da te životinje i inače znaju upasti u nevolje.

‘Doživio sam da zaglave ispod stepenica, a povremeno se događalo da smo ih nalazili zaglavljene u odvodima i na sličnim mjestima.’

Facebook
Malog oposuma su oslobodili, ugrijali i zbrinuli, a onda vratili na stanište

Na mjestu događaja našla se Chantel Sibilla, stručnjakinja RSPCA. Ona je izbezumljenog oposuma omotala ručnikom kako bi izbjegla ogrebotine.

Nakon što su ga oslobodili, prebačen je u veterinarsku stanicu gdje je pregledan i zbrinut. Nakon nekon vremena pušten je u divljinu nedaleko od mjesta gdje je nađen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:30