VREMENSKA PROGNOZA

KADA ĆE U STUDENOME KONAČNO ZAVLADATI STUDEN? Meteorolozi najavili da bi u Hrvatskoj za nekoliko dana moglo biti i snijega

 Ivo Ravlic / CROPIX

Neuobičajeno topao mjesec studeni, tijekom kojega su oboreni i neki temperaturni rekordi, sljedećeg bi se vikenda donekle mogao svesti u nešto normalnije okvire, barem ako je suditi prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda objavljenoj u nedjelju.

U ponedjeljak će još prevladavati sunčano, u unutrašnjosti u noći i prijepodne s povećanom naoblakom, ali uglavnom će biti suho. Ujutro u kontinentalnim predjelima ponegdje može biti magle.

Vjetar većinom slab, u sjeveroistočnim predjelima do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak, a duž obale i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 6 do 11, u gorju i malo niža, a na Jadranu od 7 na sjevernom do 14 °C na južnom dijelu. Najviša dnevna od 15 do 20 °C.

U utorak barem djelomice sunčano, ujutro ponegdje sumaglica ili magla. U najzapadnijim predjelima uz više oblaka može mjestimice biti malo kiše. Zatim sve više oblaka s najviše oborina u petak. U petak će jugo pojačati.

Do kraja tjedna bit će razmjerno toplo da bi s kišom u noći na subotu ponajprije na sjeverozapadu unutrašnjosti te u Lici i Gorskom kotaru došlo do osjetnog zahladnjenja. U višim bi predjelima tijekom subote kiša mogla prijeći i u snijeg.

Dok će, primjerice, u Zagrebu u petak maksimalna dnevna temperatura dosegnuti 15 Celzijevih stupnjeva, u subotu neće prijeći 8. U Delnicama dnevni maksimum neće znatnije pasti, ali će zato minimalna jutarnja temperatura u subotu biti znatno niža nego u petak, zbog čega su i moguće snježne pahulje.

Ipak, u ostalim krajevima temperature neće radikalnije padati. Dapače, ponegdje će i porasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:31