ŠTO JE REALNOST?

JE LI DOISTA MOGUĆE IMATI SAVRŠENO RAVAN TRBUH? Fitness instruktor Boško ima odgovor

 Instagram

Internet je pun fotografija fitness zvijezda čije tijelo izgleda nerealno utegnuto. No čak i oni koji redovito vježbaju nerijetko se koriste Photoshopom i filterima. A kako izgleda trbuh i onih koji redovito vježbaju, pokazala je na Instagramu fitness instruktorica Anna Victoria i tako iznenadila mnoge, piše portal žena.rs .

Iako treninge ne propušta, pokazala je da i ona ima nabore na trbuhu koji se pojavljuju kad sjedimo. No, na društvenim mrežama rijetko ćete imati priliku vidjeti ovako realnu fotografiju.





A photo posted by Anna Victoria (@annavictoria) on Jan 16, 2016 at 9:37am PST





Fitnes trener Boško Takovac za portal žena.rs objasnio je je li savršeno ravan trbuh kojem teže brojne žene moguće ostvariti.

- Moguće je, ali nije preporučljivo. Ženski organizam ima više masnoća nego muški. Takav trbuh možete dobiti ako nemate ni gram sala, a masnoće su potrebne tijelu da bi normalno funkcioniralo. Redovito vježbanje trebate prakticirati uglavnom radi zdravlja - rekao je trener.

Ljudski organizam podjednako treba masnoće, kao i proteine, vitamine, škrob. Koliko god svi pričali o zdravoj prehrani važno je istaknuti da ona ne isključuje konzumiranje masnoća, no treba voditi brigu o količini i u kojem je obliku.

- Masnoće se koriste kao izvor energije, imaju ulogu i u regulaciji tjelesne temperature, a pomažu čak i kod proizvodnje određenih hormona - rekao je trener.

Na kraju je objasnio da je savršen trbuh moguće dobiti, ali to znači da onda treba voditi brigu o svakom gramu koji se unese u organizam. Zato bodybuilderi imaju savršeno isklesana tijela.

- Uz prehranu važan je i kardio trening, dok se pravi rezultati mogu očekivati u periodu od 4 do 6 mjeseci - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:46