LUDA SREĆA

IZBJEGLICA OSVOJIO 400.000 EURA NA BOŽIĆNOJ LUTRIJI! Pustio suze: 'Ne mogu vjerovati, bilo je dana kad ja i žena nismo imali ni pet eura u džepu!'

 Foto: Screenshot Youtube

Nezaposleni Senegalac, kojega je kao izbjeglicu spasila španjolska obalna straža kad je na malom, prekrcanom, drvenom čamcu stigao iz Maroka, osvojio je 400 tisuća eura na španjolskoj božićnoj lutriji, prenosi Guardian .

35-godišnji muškarac po imenu Ngame, jedan je od 1.600 dobitnika velike lutrije. Dobitni listić kupio je u obalnom gradiću Roquetas de Mar u Almeriji gdje živi sa svojom ženom koja je također kao izbjeglica došla iz Maroka.

'Ne mogu vjerovati! Ima dana kad nas oboje nemamo ni pet eura da podijelimo', ispričao je novinarima šokirani Ngame.

On i njegova supruga stigli su na španjolski otok Tenerife prije osam godina. Spasila ih je obalna straža jer se mali drveni čamac na kojem su putovali našao u problemima.

'Na čamcu je bilo 65 ljudi. Jako sam zahvalan Španjolcima i njihovoj obalnoj straži što su nas spasili iz mora', rekao je Ngame.

Otkako su došli u Španjolsku, uzdržavaju se povremeno radeći kao berači voća i povrća ili pomažući u staklenicima. No, Ngame je nedavno otpušten i otada bezuspješno traži posao.

Španjolska božićna lutrija, od milja zvana 'Debela' (El Gordo), jedna je od najizdašnijih na svijetu. Ove godine bila je vrijedna čak 2,2 milijarde eura.

No, za razliku od drugih velikih lutrija koje ogromnim iznosom nagrađuju tek nekoliko sretnih dobitnika, španjolska lutrija nagrađuje nekoliko tisuća sretnika. Ta se lutrija održava još od 1812. godine, a nije ju omeo niti španjolski građanski rat koji je bjesnio od 1936. do 1939.

Božićna je lutrija u Španjolskoj dio tradicije kad se prijatelji, kolege i obitelji okupe i zajedno uplaćuju listiće. Standardni listić košta 20 eura, a nekoliko dana prije izvlačenja ispred uplatnih mjesta formiraju se duge kolone ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 20:01