'DOBAR ČOVJEK'

ISPOVIJEST SUPRUGE STRAŠNOG VOĐE ZLOGLASNOG NARKOKARTELA 'Moj El Chapo je pun ljubavi, a sada ga u zatvoru jako muče, skočio mu je tlak'

Emma Coronel tvrdi da joj muž nema privatnosti ni na WC-u, a pati ga visoki tlak pa se boji za njegov život

Moj Joaquín El Chapo Guzmán obiteljski je čovjek pun ljubavi, kojega meksičke vlasti nepravedno progone, tvrdi Emma Coronel (26), supruga jednog od najpoznatijih, najlukavijih i najsmrtonosnijih vođa narkokartela na svijetu.

Emma je treća supruga šefa kartela Sinaloa, u braku su već osam godina i trenutačno umire od brige za dragog. Naime, Guzmána su u siječnju, ponovno, ščepali nakon što im je šest mjeseci ranije zbrisao kroz sofisticirani tunel iz svoje ćelije u maksimalno čuvanom zatvoru, pa se sada nalazi pod “posebnim nadzorom”.

Njegova draga tvrdi da je izložen mučenju i, s obzirom na to da inače pati od opasno visokog tlaka, boji se za njegov život.

Gledaju ga u ćeliji

Emma Coronel je svoj pri intervju dosad dala za Telemundo, i to istraživačkoj novinarki Anabel Hernández kojoj prijetnje smrću nisu strane jer razotkriva specijalne veze između kartela i meksičkih dužnosnika.

Razgovarale su u ribljem restoranu u Culiacánu, glavnom gradu države Sinaloa. Emma se raspričala: drže ga u samici, cijelo vrijeme ga čuvaju zamaskirani, naoružani čuvari i policijski psi.

- Žele da plati za svoj bijeg. Tvrde da ga ne kažnjavaju. Naravno da to rade. Tamo su s njim, gledaju ga u njegovoj ćeliji, cijeli dan. Ne daju mu da spava. Nema privatnosti, čak ni na WC-u - tvrdi Emma.

U razgovoru ona priča o nekom drugom čovjeku, a ne o El Chapu kojega se, osim za ubojstva, otmice i pranje novca, tereti i za krijumčarenje najmanje 800.000 kilograma kokaina u SAD.

- Za sve loše što se dogodi u bilo kojem dijelu svijeta krivi se El Chapa. Ali, on nije najmoćniji capo na svijetu. Meksičke su ga vlasti prikazale takvim kako bi sakrile važnije stvari. On nije nasilan, nije nepristojan, nikad ga nisam čula da je bilo kome uputio ružnu riječ - tvrdi Emma, koja se rodila u Kaliforniji i ima i meksičko i američko državljanstvo.

Guzmana je upoznala 2006. kad joj je bilo 17. Vjenčali su se na njezin 18. rođendan i imaju četverogodišnje blizanke. Guzman ima ukupno 19 djece. Nakon vjenčanja Emma se preselila u Culiacán, završila srednju školu i studirala novinarstvo. Dragoga je viđala povremeno jer je on cijelo vrijeme bio u pokretu. Navodno je zova “mi reina” (moja kraljica).

Obiteljski biznis

Emma tvrdi kako želi da njezine kćeri odrastaju “normalno” i da ne moraju ispaštati za očeve grijehe. Sinaloa je obiteljski biznis. Emmin otac bio je jedan od čelnih Guzmánovih ljudi, uhićen 2013. s njezinim bratom. Mlađi je brat uhićen u kolovozu 2015. zbog pomaganja na spektakularnom tunelu kroz koji je njezin muž pobjegao.

Emma tvrdi da ni nije ljubomorna na El Chapovo dopisivanje s glumicom koja ga je spojila sa Seanom Pennom i navodno dovela policiju do njega te da će supruga slijediti kamo god treba. Volim ga, tvrdi ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:37