'POPUT PARODIJE'

GLUMAC U ULOZI ISUSA OTPUŠTEN IZ NEDJELJNE PROCESIJE JER JE 'GEJ' Prigovorili mu da rukama maše na 'previše razmetljiv način'

 mbolina/iStock

Glumac koji je igrao ulogu Isusa u tradicionalnim uskršnjim paradama u Španjolskoj 30 godina rekao je da mu je zabranjeno igrati ulogu najmanje dvije godine jer je gej, prenosi Independent.

Ramón Fossati tvrdi da mu je rečeno da ne može igrati ulogu sve do 2019. godine jer je otkrio golo rame i mahao rukama na 'razmetljiv' način prilikom prošlogodišnje izvedbe.

Tijelo koje nadgleda organizaciju proslave Velikog tjedna u Valenciji optužilo je Fossatija da je 'razmetljiv i parodičan' te da izgleda kao da daje 'lažne blagoslove' publici.

Fossati je međutim rekao da je samo mahao publici te da je njegov kostim izrađen na temelju tradicionalnih religijski slika koje su Isusa prikazivale u odjeću s otkrivenim ramenima. Fossati je rekao da je čak modificirao kostim kako bi imao samo jedno otkriveno rame jer se bojao da će druga varijanta biti previše.

Glumci je prvotno izrečena kazna od 300 eura nakon prošlogodišnje parade na kojoj se incident za koji je optužen dogodio, no kasnije je kazna smanjena na 60 eura te mu je izdana zabrana nastupanja.

Fossati je rekao da nije dobio formalan razlog zbog kojeg mu je izdana zabrana, no on sumnja da je to zato jer je gej. 'Moglo bi biti da je riječ o ljubomori. Ili se možda radi o kazni zbog toga jer sam gej. No, svi iz mjesta u kojem živim znaju moju seksualnu orijetaciju i ona nije problem. Ja sam duboko religiozna osoba i ovo je najgore što mi se moglo dogoditi', rekao je Fossati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:17