POPRATILA SVE SLIKAMA

FOTO: 'UPRAVO SU ME SILOVALI, MORAM PROGOVORITI O TOME' Aktivistica koja se bori protiv seksualnog nasilja ponovno postala žrtva

 Instagram

Aktivistica Amber Amour (27) koja je silovana pod tušem samo nekoliko minuta nakon napada podijelila je na društvenim medijima svaki detalj tog mučnog iskustva.

Amour je na Instagramu objavila selfie koji pokazuje kako plače pod tušem, a zatim i fotografiju s prvog pregleda kod ginekologa nakon silovanja u studenom prošle godine.

Naime, Amber je silovana upravo u trenutku kad je provodila edukacijsku kampanju 'Stop silovanju' u Cape Townu u Južnoafričkoj republici.

Otkrila je kako se pridružila 'prijatelju' pod tušem nakon što je u hostelu u kojem je odsjela nestalo tople vode. Tada je, kaže, on postao nasilan i silovao ju.

Foto: Instagram

- Shakir me pratio po stepenicama i rekao da se ide tuširati. Pozvao me da mu se pridružim. Pristala sam jer u svom hostelu nisam imala tople vode i dva dana sam bila bolesna. Zaista sam htjela vruć tuš. Čim sam stigla u kupaonicu prisilio me da kleknem. Rekla sam da prestane i da je dosta, no on je postao sve nasilniji - Amber je na svom Instagramu opisala napad i kazala kako se tijekom nemilosrdnog silovanja čak i onesvijestila.

Prvi put je započela s kampanjom kad je bila silovana u New Yorku 2014., nakon čega je za Marie Claire otkrila da je morala progovoriti kako bi pružila podršku drugim žrtvama silovanja.

Foto: Instagram

- Odmah sam znala da to ne mogu tajiti. Ja sam bila ta koja nagovara druge žrtve da progovore... Stoga sam sada znala da moram izvršiti ono o čemu stalno govorim, pa sam odmah uslikala sliku i napisala što mi se dogodilo. Bilo je to intuitivno. Još uvijek sam bila u kupaonici - na mjestu zločina. Mislim čak da nisam ni ustala. Samo sam tipkala i tipkala. Željela sam prenijeti poruku da bez obzira na to što osoba učini, ne zaslužuje silovanje. Ovdje je definitivno bilo i detalja koje sam mogla izostaviti, no znala sam da ako hoću kreirati kulturu svijesti, da moram ispričati cijelu priču, sve što se dogodilo.









Amber je sada otkrila na Instagramu kako je njezin napadač uhićen ovog tjedna no da je pušten uz jamčevinu.

Aktivistica - koja redovito objavljuje svoje gole slike - priznala je da je mnogi ne podržavaju, pa čak okrivljuju nju samu za napad.

- Ne mogu vjerovati da se netko tko je bio ranije silovan i provodi kampanju protiv silovanja dovodi u ovakvu situaciju - pisali su joj u komentarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:21