SAZNAJTE ZAŠTO SU PRVA DVA BROJA RASPRODANA

FOTO Samo u novom SVIJETU: Veliki intervju s Čedom Komljenovićem, čovjekom koji je stvorio Maybach

Nedjeljni Jutarnji + Svijet = 204 stranice = 10 kuna!

ZAGREB - Neki intervjui su klasični. Novinar i osoba sjednu, razgovaraju, na kraju se uljudno pozdrave i iz toga nastaje tekst. Tako to možda treba ići. Ali postoje oni rijetki ljudi kod kojih to tako ne funkcionira. ‘Nismo se poznavali ni pola sata, a Čedo je izvadio pištolj i uperio ga direktno u mene’, kaže reporterka Svijeta Ana Muhar o svom najtežem zadatku - intervjuu s Čedom Komljenovićem, poznatijim u svijetu kao Monty Shadow.

Priča modela za čarape

Čedo je čovjek koji stvara najluksuznije svjetske brendove. Iz pepela je podigao najvrednija imena kao što su Maybach, Panerai i Mont Blanc. I zato je prikladno da se nalazi na naslovnici novog broja najluksuznijeg lifestyle magazina u državi koji se ove nedjelje može kupiti samo u paketu s Nedjeljnim Jutarnjim. Sretnike koji će se uspjeti dočepati svog paketa očekuju 204 stranice najkvalitetnijeg štiva za 10 kuna.

Čedo je velikodušno otvorio vrata svog dvorca i Svijetu otkrio odakle potječe sav njegov uspjeh, no to nije jedina nevjerojatna priča ovog broja. Ana Reić je otvorila dušu Jeleni Valentić i prepričala svoj spektakularni život. Sredinom šezdesetih bila je najtraženiji model za čarape u New Yorku, kasnije je radila kao PR za kuću Christiana Diora, osnovala svoju modnu tvrtku i zaradila ozbiljnu lovu na nekretninama. No najviše je pažnje posvetila nevjerojatnim pričama o svoja tri braka, burnim aferama i dvije najveće ljubavi: jazzistu Victoru Jonesu i oskarovcu Branku Lustigu.

KAKO DO MAGAZINA SVIJET?

Novi broj Svijeta moći ćete kupiti na svim kioscima 18. rujna uz Nedjeljni Jutarnji i nikako drugačije, a za povoljnu cijenu od 10 kuna dobit ćete paket od 204 stranice, Nedjeljni + Svijet.

SVIJET DUŽE NA KIOSCIMA

Prva dva broja rasprodana su u samo jednom danu. Zbog učestalih poziva i pisama čitatelja koji nisu uspjeli doći do svog broja Svijeta, paket Nedjeljni + Svijet ostaje u prodaji do utorka

POVIJESNI USPJEH NEDJELJNOG

Najnoviji podaci za prošli mjesec pokazuju rekordni rast prodaje Nedjeljnog Jutarnjeg od čak 31% u kolovozu i 25% na godišnjoj razini, po čemu se nalazi na čelu svih europskih i hrvatskih nedjeljnih novina.

Najbolji broj dosad

‘Još smo mlad magazin, ali moramo priznati da nam je ovo najuspješniji broj do sada’, rekla je Vanja Došen, urednica Svijeta, i odmah nam predstavila novu članicu uredničkog tima - Jelenu Valentić. ‘Nikada nismo bili više uzbuđeni oko, recimo, nekog modnog editorijala’, nastavila je Valentić. ‘Želimo našim čitateljima ponuditi najbolje. Zato su tu najbolji članci, najbolji modni izbori (i najljepši modeli), najpraktičniji savjeti i najkvalitetnije fotografije’, zaključila je.

Dvanaest Hemingwaya

Nada Mirković provirila je u poslovni i privatni život Marija Kovačevića, čovjeka koji je prije deset godina pokrenuo Hemingway, prvi elitni koktel-bar u Hrvatskoj. Kovačević je danas vlasnik 11 barova, koncesionar je luksuznih jadranskih plaža i u sretnoj je vezi s Majom Šuput.

No, Svijet nije zaboravio ni na onoga pravoga Hemingwaya, Ernesta. Miran Pavić otkriva što piše u nikada objavljenim ljubavnim pismima velikog autora.

Još jedno veliko otkriće Svijetu donosi Željko Ivanjek. On će čitateljima ove nedjelje pružiti pogled u svijet najboljeg hrvatskog dizajnera, jednog od najvangardnijih svjetskih grafičara i čovjeka koji je izmislio moderni plakat i novinski dizajn, Mihajla Arsovskog, koji se desetljećima skrivao od javnosti, izbjegavao intervjue i fotografije i odbijao narudžbe za nove projekte.

Prva dva broja Svijeta postigla su senzacionalan uspjeh na tržištu planuvši u jednom danu, a Nedjeljni Jutarnji je te vikende prodavao 100.000 primjeraka. To Svijet čini jednim od najuspješnijih lifestyle magazina u povijesti Hrvatske.

Slatkiš za kraj

Zato smo za one koji u nedjelju neće stići kupiti svoj paket osigurali da se on prodaje i ponedjeljkom i utorkom. ‘Ovo je jedno od naših najboljih izdanja’, ističe glavni urednik Jutarnjeg lista Mladen Pleše, ‘i užasno smo ponosni na njega.’

I poslastica za kraj! Samo u Svijetu možete vidjeti senzacionalni fotosession s Teom Mamut, najslađom kuharicom na svijetu. Tea se nedavno vratila sa studija u New Yorku gdje je postala prva hrvatska slastičarka s diplomom prestižnog Culinary Institute of America. A koliko se dobro snalazi sa slasticama, provjerite u Svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:49