POD UDAROM KRITIKA

FOTO: OVO SU FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH JE HEIDI KLUM OPTUŽENA ZA RASIZAM 'Ona promovira stereotipe!'

Odluka manekenke Heidi Klum da na svom službenom facebook profilu promovira fotografije sa seta koji su snimali za njemačko izdanje reality showa Next Top Model - naišla je na osudu zbog rasizma.

Djevojke, kojima je Heidi mentorica u showu, snimane su kao Indijanke. Dvanaest crno-bijelih fotografija inspirirano je tradicionalnim načinom života američkih Indijanaca.

No, na društvenim mrežama su mnogi prozvali Heidi Klum i predbacuju joj da na ovaj način zapravo promovira stereotipe i potpomaže fetišizaciju i hiperseksualiziranost nativnih američkih žena.

'WOW! Ovo je potpuno odvratno i uvredljivo. Ružno! Rasistički! Ponižavajuće za naše naslijeđe, religiju, kulturu... za našu naciju', napisao je jedan komentator.

FOTOGALERIJA: fotografije zbog kojih je Heidi Klum optužena za rasizam

'Indijanci nisu samo kostimi koji se po potrebi mogu navući i skinuti', napisala je Ruth Hopkins na svom blogu. 'Oni nisu izgubili dodir s onim što im predstavlja nešto sveto, i ponižavajuće im je kada mi posežemo za stvarima kao što su lula da bi podigli gledanost nekog drugorazrednog reality showa'.

iako su se ove fotografije pojavile prije dva tjedna, i gotovo instantno su krenule kritike, Heidi Klum još nije odgovorila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:56