POBIJEDILI SU SVI

FOTO: NEZAPAMĆENA NAVALA Rekordan broj pasa na izložbi najljepših mješanaca, nije bilo dovoljno diploma za pobjednike

 Srdjan Vrancic/Cropix

Čak stotinjak pasa sudjelovalo je u utorak poslijepodne na izložbi pasa mješanaca, koja se svake godine održava na Storssmayerovom šetalištu u sklopu manifestacije "Ljeto na Strossu" u Zagrebu. Rekordan broj četveronožnih sudionika iznenadio je sve, ponajviše organizatore koji nisu imali dovoljno diploma. Trebali su ih dobiti svi psi jer su i ove godine svi sudionici proglašeni najljepšima. Tako je bilo i prošle godine, dok je godinu prije pobijedila – plastična igračka psa.

- Iznenađeni smo i oduševljeni brojem sudionika, kao i zanimljivim pričama koje smo čuli: psi i njihovi vlasnici upoznavali su se preko Facebooka, Twittera, Njuškala... Svi manekeni i manekenke s današnjeg izbora ljepote su udomljeni i uglavnom su njihove priče prije dolaska u udomiteljske domove tužne. No, sada su to sretni psi, koji nam svojim sudjelovanjem pomažu da pošaljemo poruku: udomite psa s ulice – kaže Zlatan Jaganjac, organizator manifestacije.

Vlasnici su strpljivo čekali svoj red da s psom ili više njih prošeću pistom, da ispričaju nešto o svojem ljubimcu i da on pokaže neki od trikova koji zna. Revija je trajala gotovo sat vremena i mora se priznati kako su se svi potrudili: neki ljubimci imali su kravate, drugi marame, a drugi su elegantno hodali pistom i šarmirali publiku.

- Frodo i ja smo bili prošle godine, a sad smo došli opet. Iznenadila me gužva – prošle godine nije bilo ni upola ovoliko ljudi. To mi je drago jer se zapravo svi dođemo družiti i ispričati priče naših ljubimaca. Vlasnici čistokrvnih pasa svoje ljubimce mogu voditi na prave izložbe, a mi imamo Stross i to nam je dovoljno. Nama su naši psi najljepši – kaže Zoran Cvitanić, koji je došao s mješancem Frodom kojeg je udomio iz azila.

Organizatori su se ispričali gotovo polovini sudionika koji nisu dobili diplome za svoje ljubimce, na kojima se potvrđuje da je upravo njihov pas najčistokrvniji Štroser. Po diplome mogu doći u četvrtak.Tijekom dana mogu diplome podići na šanku, koji se nalazi na Strossmayerovom šetalištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:41