BIZARAN PRIZOR

FOTO: NA METI KRITIKA Abramovičeva je supruga zbog ove fotografije optužena za rasizam

Sporna je fotografija objavljena u magazinu Buro 24/7
 Instagram

Nevjenčana supruga ruskog milijardera Romana Abramoviča našla se na meti kritika nakon što je jedna fotografija objavljena u magazinu Buro 24/7.

Naime, Daša Žukova pozirala je kako sjedi na stolcu koji je napravljen od lutke po uzoru na tamnoputu manekenku koja leži na leđima.

Fotografiju je vrlo brzo na internetu objavila sama urednica magazina Miroslava Duma, a nakon optužbi za rasizam ju je u vrlo brzo skinula.

Osim brojnih ljudi na Instagramu te tamošnjih medija, majku Abramovičeve dvoje djece te urednicu Mirslavu napala je i Organizacija za ženska prava u Rusiji koja im je uputila kritiku da su ovakvom fotografijom ponizili cijeli ženski rod.



Valja istaknuti da tamnoputa manekenka izgleda veoma stvarno, a na sebi nosi samo sado-mazo odjeću, točnije visoke crne čizme te kožne hlačice.

Da cijela situacija bude još gora, fotka je na Instagramu objavljena na dan Martina Luthera Kinga.

Ono što treba još istaknuti jest da je ova fotelja jedna od nekoliko komada namještaja koje je napravio norveški umjetnik Bjarne Melgaard po uzoru na slavnog pop art umjetnika Allena Jonesa.

Jedan primjerak ovakve stolice Allena Jonesa nalazi se čak i u slavnom Tate muzeju, a prije dvije godine sličan primjerak je prodan i na aukciji za vrtoglavih 2,6 milijuna funti.

Cijela kolekcija njegovog erotičnog namještaja, a osim stolaca ima i stolove, nastala je krajem 1969. godine.

U rubrici MODA I LJEPOTA pogledajte prekrasne kolekcije najboljih svjetskih dizajnera na Paris Fashion Weeku 2014.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:37