OPASNA OPERACIJA

FOTO: HRABRA TINEJDŽERKA (17) PREŽIVJELA NAJTEŽE Odstranili su joj polovicu mozga kako više ne bi imala strašne napadaje

 Facebook

Karley Miller (17) iz Australije pretrpjela je moždani udar kada je imala samo 18 tjedana, a liječnici su je sada podvgrnuli operaciji kojom su joj uklonili pola mozga, piše The Sun.

Riječ je o kirurškom zahvatu koji se naziva hemisferektomija. Liječnici su joj lijevu, oštećenu hemisferu mozga odvojili od desne. Na taj pothvat su se odlučili kako bi okončali njezine svakodnevne napadaje od kojih je patila.

Facebook

Foto: Facebook

Karley je rođena s cerebralnom paralizom, boluje od epilepsije, a nakon moždanog udara oslabio joj je i vid.

Djevojka je ispričala kako je cijelo vrijeme bila svjesna operacije koja ju je čekala te da je znala postoji mogućnost i da ne preživi cijeli postupak.

No, nakon što je pretrpjela napadaj dug devet i pol sati, Karley je znala da se mora podvrgnuti operaciji.

- Morala sam to učiniti jer više nisam mogla trpjeti napadaje. Pomislila sam kako sam snažna i kako mogu proći kroz to - prisjetila se Karley.

Facebook

Foto: Facebook

Njezina majka, Nikki Miller, rekla je kako je znala da kćer mora podržati u njezinom naumu.

- Ako je ona mislila da je to način kojim će poboljšati svoj život, tko sam ja tu da je u tome zaustavljavam - rekla je Karleyina majka.

Hrabra djevojka u svom je prisustvu konstantno morala imati nekoga od prijatelja ili članova obitelji u slučaju da pretrpi napad.

- Imala sam potrebu osjetiti taj osjećaj neovisnosti - priznala je Karley te dodala da bez majke nije mogla nigdje, pa ni obaviti najjednostavnije stvari.

Facebook

Foto: Facebook

Nakon operacije njezine najbliže najviše je brinulo koliko mogu biti slobodniji jer nisu znali koliko je operacija bila uspješna.

- Kad se probudila i smiješila, nismo znali čuje li nas i razumije li nas - govori Karleyina majka.

No na sreću, nakon prvog razgovora, znali su da će Karley biti u redu.

- Bila sam tako sretna kad je prvi put nakon operacije otvorila oči i progovorila. Bila je ona stara Karley i razumjela je sve što se događa. U njezinom oku zapazila sam iskru koju prije nisam vidjela. Karley sada jasnije vidi svijet - rekla je majka ove hrabre tinejdžerice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:21