TRAGEDIJA I PLEMENITOST

ČOVJEK PREPOLOVLJEN U PROMETNOJ NESREĆI MOLIO LIJEČNIKE DA UZMU NJEGOVE ORGANE 'Nevjerojatno je da je to uspio u posljednjim trenucima!'

 Neja Markicevic / CROPIX

Muškarac koji je u strahovitoj prometnoj nesreći prepolovljen, proveo je svoje posljednje trenutke preklinjući liječnike da iskoriste njegove organe kako bi pomogli drugima.

23-godišnji Harish Nanjappa vozio je motor u Nelamangali u Indiji kad ga je udario kamion u pokušaju da ga zaobiđe. Nakon silnog udarca njegovo je tijelo prepolovljeno na dva dijela ostalo ležati na cesti.

Nakon nesreće kratko je vrijeme još bio pri svijesti da bi ubrzo umro u bolnici. No to kratko vrijeme pred smrt molio je liječnike da iskoriste njegove organe, uključujući i oči, kako bi spasili druge.

Doktor Bhujang Shetty iz Narayana Netralaya bolnice rekao je za The Times of India: 'Doista, njegove ćemo oči transplantirati drugom čovjeku. Nevjerojatno je to kako je čovjek i u trenutku dok je prepolovljen ležao na cesti, uspio tako razumno razmišljati. To je nečuveno. U sudaru nije ozlijedio glavu jer je nosio kacigu.'

Za sada se još ne zna koliko će Harishevih organa biti donirano.

Inače, transplantacija organa u Indiji je dosegla rekordnu razinu u proteklih godinu dana jer je došlo do napretka u brzini transporta organa od jedne bolnice do druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:23