INDIRA LEVAK

Život mi se uz Miroslava posložio. Svaki dan uživam

Pjevačica grupe Colonia i mentorica u showu ‘The Voice’ pričao o novom albumu, izletu u dizajnerske vode. Zadovoljstvo životom ne skriva, govori o ambicijama, ljubavi prema glazbi i kući koju par gradi u suprugovom rodnom Bjelovaru

Pjevačica Colonije Indira Levak poznata je po iznimnoj energiji, ništa joj nije teško, uvijek ima osmijeh na licu, stalno je u nekom novom projektu... I sve stiže.

Nakon što je prvu godišnjicu braka s trenerom Miroslavom Levakom obilježila romantičnim putovanjem u Veronu, Indira se bacila na dovršenje 12. studijskog albuma Colonije simboličnog naziva “Feniks” koji izlazi krajem mjeseca, a nedavno obajvljen singl “Tragovi” vrtoglavom se brzinom penje prema samom vrhu top-ljestvica.

- Puno smo radili na albumu i zadovoljni smo rezultatom. Poseban je po nekim netipičnim pjesmama za Coloniju jer smo htjeli našoj publici dati nešto malo drugačije od onoga na što su navikli, a opet prepoznatljivo. Na albumu je trinaest pjesama, četiri singla naša publika već zna i devet novih pjesama koje će zavoljeti nakon prvog slušanja. Pjesma ‘Tragovi’ postala je hit od samog izlaska. Melodična je, ljetna i lako se upija, a to je najvažnije - priča Indira, napominjući kako su joj sve pjesme s “Feniksa” podjednako drage.

Pojačani treninzi

Colonia je jedan od najdugovječnijih bendova u Hrvatskoj, koji s jednakim uspjehom opstaje na sceni gotovo dva desetljeća.

- Pomalo mi laska ta titula, znači da smo dobro radili svih ovih godina i pronašli put do naše publike. Oni prepoznaju iskrenost! Nadam se da ćemo i u budućnosti tako nastaviti uz podršku naših fanova. A koji je ključ uspjeha? Nisam sigurna jeli to bio ključ 12 ili 13 jer se alat nalazi kod Borisa, a on je glavni mehaničar - smije se pjevačica. Prije nastupa Indira nema nikakav poseban ritual, ali u svaki je izlazak na binu uloženo mnogo truda i energije koje ulaže kako u pjevanje, tako i u koreografije.

- Poznata sam po energiji koja me krasi i hvala Bogu na tome. Drugačije ne znam i ne želim. Za svaki nastup pripremam se s plesačicama jer je scenski nastup jako bitan. Prije turneja pojačamo treninge jer ti periodi jako su iscrpljujući zbog putovanja i svakodnevnih nastupa. Sve to zapravo radim s lakoćom, bez nekih rituala, glazba me pokreće - napominje.

U godini iza nje izdvojila bi dosta toga, ali prije svega joj je, kaže, najdragocjeniji duševni mir koji je dobila sa svojim suprugom, a na poslovnom planu ističe sudjelovanje u HTV-ovu glazbenom showu “The Voice”.

Romantika u Veroni

- ‘The Voice’ je jedno predivno iskustvo, kako sam već puno puta istaknula, i s ponosom se prisjećam tog perioda, kako kroz kandidate, predivne ljude s HRT-a, koje šire gledateljstvo ne vidi, i moje kolege mentore. Bilo je svega, od veselja do tuge, od suza do smijeha, ali sve bih ponovila u istom tonu. Sa svojm kandidatima povezala sam se na jedan poseban način iako se rijetko viđamo jer jako mnogo radim. Uvijek sam im na raspolaganju, a Boris je uvijek u potrazi za mladim talentima, tako da iako do suradnje do sada nije došlo, ne znači da neće - najavljuje Indira.

Iako Colonia kroz svoju dugu karijeru nije imala previše dueta, točnije glazbenih suradnji, na novom albumu jedna od istaknutijih pjesama upravo je ona koju su napravili sa Sinovima ravnice.

- Na novom albumu imamo jednu suradnju na koju smo jako ponosni. Sa Sinovima ravnice napravili smo pjesmu ‘Ljubavnici’ koju naša publika obožava, tome svjedoči i više od dva milijuna pogleda na YouTubeu. Zato smo ovu pjesmu uvrstili i na naš novi album. Upravo ovaj spoj modernog zvuka i tamburice pokazao se odličnim. Duete mi ne zaobilazimo, samo čekamo prave pjesme, poput ove - objašnjava.

Odmak od poslovnih obaveza Indira je sa svojim suprugom Mirom pronašla u romantičnoj Veroni gdje su proveli tjedan dana i uživali u svakom trenutku.

- Sve je bilo posebno, ovo pitanje moglo bi imati odgovor na deset stranica. Meni i suprugu dovoljni smo mi sami da bismo uživali, pa makar i u parku na klupi. Uvijek je puno smijeha i dobrog zezanja. Verona je samo upotpunila doživljaj svojim ambijentom. Samo ću reći - bilo je kao iz snova... - priča glazbenica.

Unatoč brojnim obvezama sa suprugom je idealno posložila vrijeme, tako da su se uspješno isprepleli privatni i poslovni život.

Briga o dobroj formi

- Miro i ja sve smo posložili tako da provodimo što više vremena zajedno, puno toga nam se i poklopilo jer volimo iste stvari. Ja dizajniram namještaj, zajedno vodimo brigu o bazenima u Bjelovaru, a on vodi dobar dio poslova vezanih uz Coloniju, tako da naš privatni život trpi minimalno. Moj suprug je bivši trostruki državni prvak u body buildingu, na što sam izrazito ponosna, ali i sretna što imam hodajuću otvorenu knjigu u našem domu i on vodi brigu o mojem zdravlju, prehrani i tjelovježbi. Za mene je osmislio poseban trening i posvetio mi se maksimalno, kao nitko nikada do sada - sigurna je Indira.

Uz glazbenu karijeru, dizajniranje namještaja nešto je u čemu se pjevačica odlično snašla, iako se, kako kaže, radi o kompleksnom i zahtjevnom poslu.

- Dizajniranje namještaja iziskuje mnogo mašte koju kasnije trebate provesti u djelo, a opet balansirati između cijene i kvalitete. Jako puno radim na tome i trudim se biti uistinu posebna i drugačija od nekih renomiranih proizvođača. Svi koji žele vidjeti novu kolekciju mogu pogledati na mojoj internet stranici: www.kovani-namjestaj-indira.com - priča Indira.

Sa suprugom ima u koncesiji i Bjelovarske bazene, a Bjelovar je grad koji je pjevačica prepoznala i kao idealan za život te dovršava u njemu i kuću. S druge strane, par u Stuttgartu otvara i veliki fitness centar.

- Bjelovarskim bazenima udahnula sam jednu čistoću i sjaj, za mene su to najljepši bazeni u Hrvatskoj. Ponosna sam jer sam kao Slavonka donijela nešto lijepo u predivnu nam Bilogoru i sam grad Bjelovar. Kuća se adaptira i bit će nam prava oaza mira za opuštanje. Moj suprug je veliki ljubitelj zdravog načina života i istinski zaljubljenik u sport. Bio je vlasnik dva fitness centra, jednog u Bjelovaru, drugog u Zagrebu. Sada je osjetio da je vrijeme za nešto više, otvoriti fitness u Stuttgartu, gdje je vježbanje više cijenjeno nego kod nas, ja sam mu, naravno, najveća potpora - naglašava.

Ne žali za ničim

U svojoj karijeri zadovoljna je svime, od samog početka do današnjeg dana, a najveća potpora joj je, što uvijek naglašava, upravo vjerna Colonijina publika.

- Ne žalim ni zbog čega, sve što se dogodilo moralo je biti upravo tako da bih ja danas bila to što jesam, s ovim iskustvom koje je neprocjenjivo. Kod sebe ne bih ništa mijenjala, ali ljude oko sebe bih. Cijenim sve kolege koji marljivo rade i uspijevaju održati svoje karijere u ova teška vremena. Najviše mi je stalo do mišljenja naše publike, jer njima se Colonija i obraća svojim pjesmama. Hvala im na podršci svih ovih godina - iskrena je pjevačica.

Kao i svatko od nas, i Indira ima želje u budućnosti, a jedna od većih je, kao što često naglašava, dijete, koje bi njezinu bračnu sreću samo još više obogatilo. Naravno, nije bitno hoće li to biti dječak ili djevojčica.

- Majke ne bi trebalo razdvajati po dobrim i lošim, majka je majka... Ni djecu po spolu ili nekim urođenim osobinama, tako da nikada nisam razmišljala o tome. Uglavnom, imam tri želje, jedna veća od druge, tako da ne mogu izdvojiti samo jednu, ali neću vam ih otkriti jer moglo bi se dogoditi da mi se onda ne ispune - tajanstvena je Indira.

A idealno provedeno slobodno vrijeme Indiri je opuštanje u zagrljaju supruga i gledanje nekog dobrog filma ili, smijući se kaže, Grand Prix utrka. Oboje uživaju i u putovanjima, a sljedeća destinacija koju namjeravaju posjetiti je Amerika.

Odlazak u Ameriku

- Jako volim putovati. Opušta me odlazak u neku drugu zemlju, biti među ljudima druge kulture i običaja. Veselimo se ljetu i odlasku u Ameriku! New York i Los Angeles na popisu su destinacija, ali ne sumnjam da ćemo do polaska proširiti popis. Zapravo, mi smo stalno na putu, s obzirom na to da je to i u opisu posla kojim se bavim. Ljetna turneja uskoro počinje! Vidimo se negdje na obali, dragi moji! Pratite Colonijine tragove - poziva energična pjevačica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:45