ŽIVOTINJE

Činio se kao idealan kućni ljubimac, no kad je počeo rasti otkrila se prava istina

 Facebook

Kad je prvi put ugledala tu neodoljivu njušku, žena iz Oklahome odmah se zaljubila u Triggera. Štenac s velikim smeđim očima i prekrasnom, gustom, gotovo potpuno bijelom dlakom činio se kao idealan ljubimac.

Za 300 dolara kupila je svog novog najboljeg prijatelja. Prilikom kupnje je upozorena da se zapravo radi o mješancu između psa i vuka, no vjerovala je da će pseći geni ipak prevladati. No prevarila se.

Trigger je počeo rasti i sve više nalikovati na vuka – izgledom i ponašanjem. Kad je bio star otprilike pet mjeseci, postalo je potpuno jasno – Trigger je vuk!

'Jako sam ga voljela i s njime osjećala duboku povezanost. Ali vuk ipak nije pas. To je divlja životinja koja ne može biti kućni ljubimac', rekla je Triggerova vlasnica.

Teška srca, odlučila je Triggeru pronaći bolji dom i stupila u kontakt s utočištem za vukove Colorado W.O.L.F. Sanctuary. Ondje je bilo još puno vukova koje je zbog nekog razloga divljina odbacila, a nisu mogli živjeti ni kao nečiji kućni ljubimci. Maleni Trigger nije se odmah baš najbolje snašao. Bio je uplašen i ulazio u okršaje s ostalim vukovima. No to se promijenilo kad je u utočište stigao Spartacus, mladi vuk s kojim se Trigger odmah sprijateljio. Njih su dvojica postali nerazdvojni, igrali se, pa čak i spavali skupa.

Trigger i Spartacus postali su prave maskote utočišta koje im je postalo pravi dom, puno primjereniji njihovoj vučjoj naravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 11:50