AVANTURA ŽIVOTA

BISTE LI SE VI USUDILI NA OVAKAV POTEZ? OSTAVILI SVE I ODLUČILI PLOVITI SVIJETOM Dali otkaze, prodali kući i sad jedre svjetskim morima

 Foto: Instagram

Jedan je par odlučio napustiti sve i ploviti svijetom, usprkos to me što nikad prije nisu živjeli na brodu i što su imalo malo iskustva u jedrenju.

29-godišnje Charlie Smith i njegova 34-godišnja djevojka nadimka Captain, odlučili su prodati svojukuću i odgoditi planove za vjenčanje te su isplovili u svibnju ove godine.

Ostavili su tako svoj dom u Jerseyju i zaplovili Sredozemljam, Francuskom, Španjolskom, Italijom, otokom Elbom, Korzikom, sardinijom i Balearima.

Njihov tipičan dan uključuje sunčanje, izležavanje u mrežama za ljuljanje, čitanje knjiga, slušanje muzike i pristajanje u slikovitim gradovima kako bi kupili svježe voće i povrće, zatim opet ronjenje, kupanje i jednom riječju - uživanje.

Prije nego su se upustili u avanturu života, ona je bila arhitektica, a on meteorolog.

'Oduvijek smo željeli putovati, a jedrenje je bio način da svoj dom ponesemo sa sobom.'

Iako nisu imalu puno iskustva u jedrenju, začas su se snašli. Novi, minimalistički način života nimalo im ne smeta. Dapače, uživaju u tome što su se riješili nepotrebnih stvari.

Na brodu ih često posjećuju gosti, njihovi prijatelji. Svi im pomalo zavida na hrabrosti i novom životu.

'Mnogi čekaju da dođu u mirovinu pa da onda pokušaju ovako nešto. No mi to ovako gledamo: ovo je jako veliki dobitak uz jako mali rizik. Napravili smo pauzu u našim karijerama i učinili ono o čemu svi drugi samo sanjaju', kaže avanturistički par.

Fotografije i utiske sa svoje avanture, koja je započela 2013. godine, objavljuju na svojem Instagram profilu i web stranici.

























Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:56