NOVI, PRLJAVI DETALJI

Al Gore varao suprugu Tipper s bivšom ženom Larryja Davida?

Kada su objavili da se razvode, supružnici Al i Tipper to su učinili putem e-mail poruke, tvrdeći da razlog nije treća osoba

Al Gore, bivši demokratski potpredsjednik Sjedinjenih Država za vrijeme vladavine Billa Clintona od 1993. do 2001., koji se prometnuo u jednog od najglasnijih aktivista za zaštitu okoliša, dvije je godine bio u ljubavnoj vezi s Laurie David, nekadašnjom suprugom komičara Larryja Davida.

Ta je vijest poput bombe odjeknula u američkim medijima, i to samo dva tjedna nakon što je Gore objavio kako se nakon 40 godina razvodi od svoje supruge Tipper. Bez puno detalja za javnost samo su rekli da više neće biti zajedno te da u pitanju nije treća osoba. Vijest o nevjeri prvi je prenio američki tabloid Star, nakon čega se glasina poput požara proširila medijskim prostorom.

Tvrdi da nije istina

Al i Laurie znali su se i prije nego što su započeli vezu, prenose mediji. Laurie, koja radi kao povjerenica Vijeća za zaštitu prirodnih resursa SAD-a, bila je, naime, producentica Goreova Oscarom ovjenčanog dokumentarnog filma “Neugodna istina”.

No, zakleta aktivistica za očuvanje okoliša, gospođa David, koja se od svog supruga rastala 2007. godine, ubrzo je demantirala novinske napise.

- Priča je potpuno neistinista. To je apsolutna izmišljotina. Obožavam i Ala i Tipper. Na njih dvoje gledam kao na članove obitelji. Osim toga, od svog razvoda sam sretna u ozbiljnoj vezi - izjavila je Lauren za web site Huffington Post. Jedan izvor blizak obitelji Gore, kako prenosi britanski Daily Telegraph, rekao je da su Al i njegova uskoro bivša supruga još jako bliski - prilično logično nakon 40 godina zajedništva - te da će ovo ljeto provesti zajedno s obitelji.

Troje djece

Albert Arnold “Al” Gore Junior upoznao je svoju suprugu davne 1965., kao 17-godišnjak. Mary Elizabeth “Tipper” bila je godinu dana mlađa, a zagledali su se jedno u drugo na maturalnom plesu. Tipper je potom otišla za njim u Boston i 19. svibnja 1970. postala njegova supruga. Par ima troje djece, Karennu (36), Kristin Carlson Gore (33), Sarah LaFon (31) i Alberta Gorea III. (28). No, Tipper nakon udaje za Ala nije samo sjedila kod kuće i odgajala djecu.

Završila je studij psihologije i napisala pet knjiga. No, najviše se aktivirala kao suosnivačica Centra za muzički nadzor roditelja. Udruga je željela spriječiti pojavljivanje prostih izraza u rock’n’rollu, heavy metalu i popu. Udružila se sa Susan Baker, suprugom tadašnjeg ministra gospodarstva SAD-a, i to nakon što je Tipper čula kako jedna od njenih kćeri sluša pjesmu “Darling Nikki” od Princea.

Tipper je pred Kongresom zatražila da se na ploče stavljaju upozorenja zbog opscenosti jezika. Dee Snider iz benda Twisted Sister, Jello Biafra iz Dead Kennedysa, John Denver, Joey Ramone i Frank Zappa pobunili su se protiv toga i nazvali to cenzurom. Tipper je dala ostavku nakon što je postala druga dama SAD-a.

Film je bio Lauriena ideja

Iako je Tipper bila uz svog supruga cijelo vrijeme njegova potpredsjedničkog mandata i sudjelovala 2000. u njegovoj predsjedničkoj kampanji, ispustila ga je iz vida za vrijeme dokumentarca “Neugodna istina”.

Sama je ideja, naime, potekla od Laurie David, koja je vidjela jednu Alovu prezentaciju o zaštiti okoliša. Ona se podudarala s premijerom filma katastrofe “Dan poslije sutra” te je mislila kako bi bilo dobro da Al snimi dokumentarac.

Bila je toliko inspirirana Goreovim govorom o globalnom zatopljenju da je pokrenula inicijativu da se ta prezentacija pretvori u film. Film “Neugodna istina” premijerno je prikazan na festivalu Sunndance 2006. godine i naišao je na velik odjek. Osim što je dobio Oscara, zaradio je i 49 milijuna dolara na kinoblagajnama i postao peti dokumentarni film po zaradi u SAD-u svih vremena. Samo se može nagađati je li tada počela i veza Lauren i Ala i izlazi li sada na vidjelo prava neugodna istina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:39