ESTETSKI PROBLEM

AKO IMATE KOJU KILU VIŠKA, IZBJEGAVAJTE OVO! Neka odjeća dodaje kile, provjerite koja

Biranje odjeće za one s kojom kilom viška ne bi trebalo biti ništa zahtjevnije nego za one čije je tijelo krhkije. Naročito u ovo doba u kojem imamo veću mogućnost izbora stilova i krojeva nego ikad.

Pa opet, kada uđemo u dućan, čini se da su gotovo svi modeli na vješalicama napravljeni isključivo za vitke djevojke i žene.

Kako bi vam pomogli da ste lakše snađete u modnom kaosu koji je zahvatio dućane, donosimo popis stvari koje treba izbjegavati ako ne želite da vam i odjeća dodaje kile.

Hlače, ali i suknje koje na stražnjem dijelu imaju elastičnu gumu. Naprijed su krojene ravno, ideja je da djeluju zategnuto, a da ipak nije preuzak kroj već tkanina lagano pada, i da budu ugodne su za nošenje. I jesu ugodne za nošenje, ali ti nabori koji se stvaraju od viška tkanine nikako ne pristaju punijim osobama. Zapravo, ne pristaju ni onima mršavije građe.

Muška odjeća na ženama. Odijela, košulje, obične majce s kratkim rukavima - sve to može djelovati predivno i na ženama, ali ako je dobro krojeno i ako je namijeneno ženama. Oblačenje muških košulja ostavite za glumice, jer jedino u filmovima to djeluje seksi.

Neki dizajneri su uvjereni da ljudi žele samo šljkoce, što više šljokica, neona, prugicam jarkih boja, odjeće leopard uzorka, još malo šljokica... Jedini rezultat kombiniranja takvih komada može biti samo - migrena.

Većina dizajnera razumije značenje pojma 'fit', no činjenica je da neki ne razumiju što to znači, pa za one s viškom kilograma kroje odjeću koja ima predugačke rukave, prekomotna je u području prsa i trbuha, razvučene okovratnike i prespuštena ramena. S tako krojenom odjećom nikad nećete izgledati fit. Samo prekomotno, kao da vas nije briga kakav dojam ostavljate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 02:30